ITuudised.ee  • 11 jaanuar 2017

Selgusid parima teeninduskvaliteediga Eesti suurettevõtted

Foto: Pixabay

Faktum & Ariko viis läinud aasta lõpus läbi uuringu „Suurettevõtete teenindus“, mille raames küsiti eestimaalastelt tagasisidet kohalike suurfirmade teeninduskvaliteedi kohta.

Küsitluses osales kokku 11 kohalikku ettevõtet nii panganduse (Swedbank, SEB, LHV Pank, Nordea Pank), telekommunikatsiooni (Telia, Tele2, Elisa), energeetika (Eesti Energia, Eesti Gaas) kui posti- ja logistikateenuste (Omniva) sektorist. Uuringu valimiks oli 1000 täiskasvanut vanusevahemikus 15-74 aastat ning valim kujundati üleriigiliselt esinduslikuna piirkonna, soo, vanuse ja rahvuse tunnuste järgi.

Teeninduse meeldivuse keskmiste hinnangute (süsteemiga 5-3-1) järgi saavutas parima tulemuse Telia. Teisele kohale asetus Swedbank. Kliendi probleemide lahendamise ladususes olid Swedbank, LHV Pank ja Telia võrdselt hinnatud. Kahe näitaja kokkuvõttes sai Telia suurettevõtetest teeninduse meeldivuse ja probleemide lahendamise ladususe osas uuringu parima tulemuse. Teliale järgnesid kolm pangandussektori esindajat: Swedbank, LHV Pank ja SEB.

Faktum & Ariko uuringute juhi Kalev Petti sõnul on suurettevõtetele antud hinnangud mõlemas näitajas viimastel aastatel olnud pigem kergelt langeva trendiga. Selles on vaieldamatult oma osa ka tarbijate üha kasvavatel ootustel teeninduse kvaliteedile ühiskonnas tervikuna.

Faktum & Ariko on asutatud aastal 1993 ja on spetsialiseerunud rätseptööna valmivatele turu-uuringutele. Faktum & Ariko on Pan-Balti uuringfirma Rait Group tütarettevõte. Lätis ja Leedus tegutsetakse nime all Rait. Rait Group on suurim iseseisev Pan-Balti uuringufirma.

Jaga lugu:
Seotud lood
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Indrek Kald
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 105
Mari Sarapuu
Mari SarapuuIT konverentside programmijuhtTel: 5372 1821