Autor: ITuudised.ee • 23. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ajakiri Forbes leidis Euroopa edukaima noore taaskord Skeletonist

Foto: Skeleton Technologies
USA majandusajakirja Forbes valis 30 edukaima alla 30-aastase Euroopa noore hulka teist aastat järjest Eesti päritolu Skeleton Technologies’i võtmetegija. Kui eelmisel korral oli selleks Skeletoni asutaja Taavi Madiberk, siis sel korral tootmise ja arenduse juht Ants Vill (27).

Nii Tartu Ülikoolis kui Tallinna Tehnikaülikoolis õppinud Vill juhib Skeletoni viie arendusosakonna tööd ning tegeleb superkondensaatorite tootmisliinide ehitamisega nii Eestis kui Saksamaal.

“Ants on Skeletonis pooleteise aastaga tõusnud võtmetegijaks, kelle vastutus ulatub igapäevasest meeskondade juhtimisest ja koostööpartnerite haldamisest uute toodete arendustöö ning reaalse tootmiseni,” ütles Skeleton Technologies’i juhatuse esimees Taavi Madiberk. “See, et üks USA mõjukas väljaanne teist aastat järjest oma prestiižse nimekirja koostamisel meie ettevõtteni jõudis, on muidugi suur ja väga meeldiv üllatus.”

Möödunud aastal oli Forbesi nimekirjas lausa kolm eestlast, neist Skeletoni esindaja teaduse ja meditsiini valdkonna edetabelis. Ants Vill on Forbes’i poolt valitud tööstuse valdkonna tipptegijate hulka.

Eesti päritolu Skeleton Technologies on Euroopa üks juhtivaid superkondensaatorite tootjaid. Superkondensaatorid on energia salvestamise seadmed, millel on oluliselt suurem võimsustihedus ja pikem elutsüklite arv kui tavalistel akudel. Skeleton Technologies’e seadmed on toodetud patenteeritud kõrgtehnoloogilisest materjalist, mis võimaldab talletada kaks korda rohkem energiat ja üheksa korda suuremat võimsustihedust kui teised analoogsed tooted.  

Ettevõtte tehnoloogia on juba kasutusele võtnud Euroopa Kosmoseagentuur, kõrgtehnoloogiline autotööstus ja suuremahulise energiasalvestamisega tegelevad ettevõtted. Ettevõtte investorite hulka kuuluvad KIC InnoEnergy, UP Invest OÜ, riskikapitali ettevõte, mille investeeringute hulka kuuluvad ka Eesti Meedia AS, Apollo Holding OÜ ja paljud muud ettevõtted, ning AS Harju Elekter, NASDAQ OMX Tallinn börsil noteeritud elektriseadmete tootja. 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052