Autor: ITuudised.ee • 26. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nestor tänas kodanikuühiskonna aasta tegijaid

Foto: Erik Peinar
Riigikogu esimees Eiki Nestor tänas kodanikuühiskonna 2016. aasta tegijaid nende aktiivsuse eest ning nende armastuse ja hoole eest ühiskonna vastu.

„Aitäh, et te hoolite, armastate ja tunnete muret,“ ütles Nestor Toompea lossi Valges saalis toimunud vabaühenduste liidu tunnustusüritusel. „Mida rohkem on neid inimesi, kes hoolivad ja aktiivselt ühiskonnas kaasa löövad, seda vahvam on ka see ühiskond, milles me elame. Aitäh tehtu eest ja edu edaspidiseks!“

Nestor märkis ka seda, et kodanikuühendustes kaasa löömine aitab inimestel paremini mõista oma kaaskodanikke ja nende vajadusi ning tajuda laiemalt ka ühiskonna võimalusi ja vajadusi.

Vabaühenduste liit EMSL tunnustas täna kodanikuühiskonna 2016. aasta tegijaid. Aasta vabaühenduseks nimetati Eesti Pagulasabi MTÜ, aasta investeeringuks Eesti tööandjate algatus “Annetame aega”, aasta hääleks on loomasõprade hääl ning aasta pioneeriks veebirakendus Teomeeter.

Kodanikuühiskonna aasta teoks on suhtumine “Teeme lihtsalt ära!”, mida näitasid Eesti Rahva Muuseumile inglisekeelse veebilehe teinud Triin Männik ja Margus Palu. Avaliku võimu esindajatena tunnustati riigi andmete avajaid – rahandusministeeriumi ametnikku Andrus Jõgit ja riigi IT-süsteemide peaarhitekti Andres Kütti.

Vabaühenduste liit on kodanikuühiskonna silmapaistvamaid tegijaid tunnustanud aastast 1996.

Foto: Erik Peinar
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755