3. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RIA palub uuendada ID-tarkvara

Foto: Kuvatõmmis/ blog.ria.ee
Riigi Infosüsteemi Amet palub kasutajatel uuendada ID-tarkvara. 22. veebruaril kaob uuendamata tarkvarast võimalus anda ja kontrollida digitaalallkirju.

ID-kaardi tarkvara uueneb seekord kahel põhjusel: 

1) üle-Euroopalise usaldusnimekirja uuenemine,

2) veebibrauseri Mozilla Firefox uuenemine.

Muudatused ID-tarkvaras säilitavad ID-kaardiga allkirjade andmise võimaluse ka selles veebilehitsejas.

ID-tarkvara uus versioon on kättesaadav aadressilt installer.id.ee.

"Tänapäeva keerulises IT-maailmas on uuendamine seega pidev ja vältimatu. Kui rongist maha jääd, siis värk ei tööta (kuniks tarkvara uuendad). Eriti just firmad ja riigiasutused võiksid IT-muudatusi planeerida ette varakult, et tööprotsess ootamatult ei seiskuks," selgitas analüütik Anto Veldre RIA blogipostituses. 

Nüüdsest pakub ID-tarkvara kasutajatele ka automaatse uuendamise võimalust.

Alates sellest aastast muutub ka ID-tarkvara versioonide numeratsioon. Lihtsuse huvides tähistavad nüüdsest ID-tarkvara versioone kalendriga seotud numbrid (aasta+kuu).

Loe ID-tarkvara uuendustest pikemalt: https://blog.ria.ee/lotl

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755