Autor: Aali Lilleorg • 8. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna toimub uut andmekaitsemäärust põhjalikumalt tutvustav praktiline seminar

Foto: Aali Lilleorg
Täna toimub Tallinnas Äripäeva teemaveebi ITuudised ja KPMG koostöös seminar "Praktilised juhised uuest andmekaitsemäärusest tulenevate nõuete järgimiseks".

Isikuandmete kaitse üldmäärust hakatakse kohaldama alates maist 2018 on see Euroopa Liidu (EL) liikmesriikidele otsekohalduv ja puudutab otseselt kõiki EL ettevõtjaid ja organisatsioone, kes ükskõik mis viisil töötlevad nii klientide kui ka töötajate isikuandmeid. Samuti puudutab see väljaspool EL asuvaid ettevõtjaid kui nad töötlevad ELi andmesubjektide andmeid või nende tegevus on suunatud ELi territooriumile. 

Andmekaitsereform toob kaasa palju olulisi juriidilisi ja infotehnoloogilisi muudatusi, mis tähendab ettevõtja jaoks vajadust kogu isikuandmete töötlemise protsess üle vaadata ja kohandada. Selle olulisusest ja vajadusest on aru saanud ettevõtete esindajaid on seminarile tulnud ootustega isikuandmete kaitsega seotud tegevused selgemaks saada ja praktilistest juhistest tuge saada. 

Seminaril esinevad KPMG Soome küberturvalisuse valdkonna juht Mikko Viemero ettekandega teemal „Andmekaitsereformi nõuete täitmise tegevuskava“, kel on kogemusi jagada 10 ettevõtte ettevalmistustest uue määruse rakendumiseks.  

Justiitsministeeriumi avaliku õiguse talituse nõunik, TTÜ doktorant Kärt Salumaa oma ettekandes räägib millele pöörata tähelepanu andmekaitse üldmääruse jõustumisel. 

KPMG Advokaadibüroo vanemjurist Sirli-Kristi Käpa praktilises juhtumianalüüsis räägib töötajate isikuandmete töötlemise vastavusse viimisest andmekaitse nõuetele.

Telia Eesti riskijuhtimise osakonna juhataja Eva Jakunin räägib kogemusloos kuidas juba aasta jooksul on suurettevõtte Telia andmekaitsereformi läbi viiminud.

KPMG Baltics IT nõustamisteenuste juht Teet Raidma ja KPMG Advokaadibüroo infotehnoloogia- ja intellektuaalomandiõiguse vanemjurist Laura Saks räägivad praktilisema poole pealt IT tegevuskavast andmekaitsereformi rakendamisel.

Seminaril osaleb 60 ettevõtte esindajaid. 

 

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474