16. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skype’i asutajal uus rekordfond

Foto: Veiko Tõkman
Skype’i ühe asutaja, rootslase Niklas Zennströmi riskikapitalifirma Atomico on värskelt lõpetanud raha kaasamise uude riskifondi.

Fondis Atomico IV on 6,5 miljardit Rootsi krooni ja see on Zenntsrömi riskikapitalifirma seni suurim fond, kirjutas Rootsi majandusleht Dagens Industri. Ühtlasi on see ka üks kogu Euroopa suuremaid riskikapitalifonde.

Investeerida on plaanis eelkõige Euroopa tehnoloogiafirmadesse, millel on ideid, mida suureks kasvatada.

„Euroopas on palju vähem kapitali kui Aasias ja USAs. Euroopas on mitu korda rohkem insenere kui USAs, kuid USAs on viis korda rohkem kapitali kui Euroopas ja hilisemates faasides muutuvad vahed veel suuremaks,“ ütles Atomico kaasasutaja Mattias Ljungman DI-le.

Peale raha on fondis sellistest firmadest nagu Spotify, Gooogle, Uber ja Skype juhikogemuse saanud meeskond, kes tegeleb praktilise nõustamisega - kuidas firma rahvusvaheliselt tuntuks saada, kuidas turundada ja tooteid arendada.

Konkreetseid sektoreid Atomico ei nimeta, kuid läinud aasta lõpus ütlesid nad, et neid huvitavad suure tehnoloogia osakaaluga firmad, deep tech, mis otsivad lahendusi ühiskonna ees seisvatele tõeliselt suurtele probleemidele.

Ljungmani sõnul võimaldaks fondi maht teha ca 20-25 tuumikinvesteeringut. Varem on Atomico investeerinud sellistesse firmadesse nagu Klarna, Truecaller ja Supercell.

Allikas: Äripäev

Autor: Sirje Rank, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755