Autor: ITuudised.ee • 3. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EAS viis Eesti mobiilirakendused maailmaturule

Foto: Linda Uldrich
Barcelonas 27. veebruarist kuni 2. märtsini toimunud mobiilitööstuse messil Mobile World Congress (MWC) 2017 osalesid Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) korraldatud ühisstendil 8 Eesti ettevõtet.

EASi projektijuhi Mairika Haabi sõnul osales Eesti oma riikliku ühisstendiga messil juba viiendat korda. „MWC messil osalemine on võimaldanud mitmel Eesti ettevõttel leida oma mobiilirakendustele keskmisest mahukamaid tellimusi ja kliente, kelleni nad senise müügitegevusega ei olnud jõudnud. Järjekindel tegutsemine on aidanud tugevalt kaasa Eesti maine ja usaldusväärsuse kasvule moodsate ja efektiivsete lahenduste pakkujana,“ rääkis Haab.

Eesti ühistendil osalenud Ecofleet Eesti esindaja Matis Indov ütles, et koostöös EASiga oleme igal aastal osalenud MWCl eesmärgiga leida uusi edasimüüjaid. Oleme alati leidnud väärtuslikke kontakte, et arendada eksporti ning saanud häid ideid Ecofleet tarkvara täiendamiseks. Kindlasti on MWC eksportivatele ettevõtetele üks võtmeüritusi ning tänu EASile on üritus ka Eesti firmadele kättesaadav. Messi avapäeval külastas Eesti ühisstendi ka Euroopa Komisjoni asepresident Andrus Ansip, et tutvuda meie ettevõtete uudsete teenustega. Järgneval päeval osales Andrus Ansip ka 5G lahendustele pühendatud partnerprogrammis.

Eesti ühisstendil osalesid seekord 8 mobiilitööstuse ettevõtet: Fortumo, Ecofleet Eesti, Mobi Lab, CartoDB Estonia (endine Nutiteq), Mooncascade, Malwarebytes Estonia, Reach-U ja SK ID Solutions. Lisaks neile olid messil oma stendiga väljas ka Adcash ning Bamboo Group.

Mobile World Congress on mobiilivaldkonnas maailma olulisim sündmus, mis toob kokku edukamate operaatorite, tootjate ja kaubamärkide juhid ja visionäärid. Mess annab võimaluse tutvustada oma tooteid ja teenuseid IKT-valdkonna otsustajatele ning kohtuda olemasolevate ja potentsiaalsete klientide ja partneritega. Samuti võimaldab messil osalemine analüüsida turul toimuvat, valideerida toodete sobivust turule ja vajadusel korrigeerida tootearendust. Messil osaleb tavapäraselt ligi 100 000 külastajat ja umbes 2000 eksponenti.

Eesti ühisstendi korraldamist messil kaasrahastas Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond.

Foto: Linda Uldrich
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052