14. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Idufirmade kiirendiprogrammis alustas 11 ettevõtet

Startup Wise Guysi kaasasutaja ja üks juhtivaid ingelinvestoreid Herty Tammo
Foto: Andres Haabu
Tallinnas tegutsev iduettevõtete kiirendiprogramm Startup Wise Guys (SWG) alustab uut koolitustsüklit 11 iduettevõttega 8 riigist.

Kiirendisse kandideeris 250 idufirmat, kellest valiti välja 11 meeskonda:

Inapptics (Armeenia), Robotic Solutions (Läti), AIris Vision (Rumeenia), Welltrado (Leedu), Induto (Valgevene), Mobscale Labs (India), Vrnet (Ukraina), Fanvestory (Eesti), Intelflows (Rumeenia), CEnOS (Läti), bNesis (Ukraina).

Kõige rohkem kandideerimisavaldusi tuli Lätist, Ukrainast, Eestist, Rumeeniast ning Leedust.

Kolm kuud Tallinnas

SWG programm algas 13. märtsil. Väljavalitud ärilt ärile iduettevõtete asutajad tulevad järgmiseks kolmeks kuuks elama ja toodet arendama Tallinna, kus nendega töötab rohkem kui 150 kohalikku ja ka rahvusvahelist mentorit. Kiirendiperioodi jooksul valideeritakse ning edendatakse ärimudelit, arendatakse toodet, pannakse alus süsteemsele müügiprotsessile ning õpitake ka väljendusoskust, et esitleda end nii uutele klientidele kui ka võimalikele investoritele. Iga iduettevõte saab Startup Wise Guys’ilt 20 000 eurot alginvesteeringut. 

“Meil on 8 eri rahvust ning meeskondade tegutsemisvaldkonnad on samuti mitmekesised, alustades virtuaalreaalsusest kuni robootikani. Uudsena Euroopas kaasasime programmiks vajalikud vahendid avaliku ühisrahastuse kaudu rohkem kui 120 investorilt Funderbeami platvormi kaudu,” ütles Cristobal Alonso, SWG juht.

Startup Wise Guys asutati 2012. aastal võimaldamaks Eesti erainvestoritel investeeringute tegemist kõrge kasvupotentsiaaliga alustavatesse B2B (ärilt-ärile) tehnoloogia-ettevõtetesse. 2016. aasta novembris toimus esimene Startup Wise Guysi portfelliettevõtte exit, milleks oli Vitalfieldsi müük USA suurkorporatsioonile Monsanto Company.

Startup Wise Guys on kiirendanud 60 ettevõtet, mille asutajad on olnud rohkem kui 30 eri riigist. Algav programm on järjekorras kaheksas.

Allikas: Äripäev

Autor: Rainer Saad, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755