Autor: ITuudised.ee • 30. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CGI lõi ühtse euromaksete piirkonna (SEPA) jaoks uue kiirmaksete lahenduse

Foto: CGI Eesti
CGI loodud uus kreeditkorraldusega kiirmaksete lahendus pakub Euroopa pankadele ja makseteenuse pakkujatele reaalajas kiirmakseid, mis jõuavad ühelt arvelt teisele sekunditega. Ühtlasi aitab uus süsteem vältida rahapesu- ja pettuste võimalusi.

„Täna on olukord selline, kus Euroopa makse standardi järgi jõuab raha saaja kontole hiljemalt järgneval arvelduspäeval ja seda kõikjal Euroopas. Selline ülekannete tempo ei sobi kokku tänapäeva majanduse ning äri põhimõtetega, kus hinnatakse kiiret tegutsemist ning kiireid otsuseid,“ sõnas CGI Eesti äriarendusjuht Mart Mäe. „Tulime SEPA kiirmaksete lahendusega välja, kuna Euroopa pankade ja makseteenuse pakkujate huvi teenuse vastu on suur. Loodetavasti liitub lähiajal enamik Euroopa Liidu pankasid ning makseteenuse vahendajaid uue süsteemiga, et pakkuda klientidele parimat teenust ja vähendada olemasolevate pangamaksete süsteemide koormust.“

Klientide jaoks ei hakkaks Mäe selgituste kohaselt SEPA kiirmakse tegemine tähendama lisakulu, kuna ühtses euromaksete piirkonnas kehtivad piiriülestele maksetele samasugused tingimused nagu riigisisestele maksetele. See tähendab, et piiriülese SEPA makse teenustasu peab olema sama suur kui riigisisese makse tegemisel ja pangad ei tohi raha saaja käest võtta lisatasusid.

„SEPA maksete lahendust võib kasutada eraldiseisva süsteemina reaalajas andmetöötluse jaoks või pangas juba kasutusel oleva suurema SEPA töötlemissüsteemi täiendamiseks,“ lisas Mäe ja selgitas, et lahendust saab pakkuda klientidele ka osana CGI kõiki makseid hõlmavast süsteemist, kui soovitakse parandada või välja vahetada oma olemasolevat maksete töötlemise süsteemi.

Mäe kinnitusel pakub CGI reaalajas SEPA maksete lahenduse 24/7 teenust nii akreditiivi avajapankadele kui ka akreditiivi järgi raha saavatele pankadele. Teenus hõlmab mitmesuguseid võimalusi, sh CGI pangakaitselahendust, mis võimaldab tehingute jälgimise kaudu pakkuda kaitset rahapesu ja pettuste vastu. CGI reaalajas SEPA maksete lahendus kasutab uusimaid (avatud koodiga) tehnoloogilisi võimalusi, kaotades sel moel vajaduse soetada kolmandate poolte kalleid litsentse.

CGI Eesti (www.cgi.ee) kuulub 1976. aastal loodud CGI Gruppi, mis on maailmas suuruselt viies sõltumatu infotehnoloogiateenuste ja äriprotsessiga seotud teenuste ettevõte. Kontsernis on ligi 68 000 töötajat. Ettevõte pakub professionaalset äri- ja IT-nõustamist, süsteemide integreerimist, rakenduste arendamist ja hooldamist, taristu haldamist ning veel 150 IP-põhist teenust ja lahendust.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052