Autor: ITuudised.ee • 17. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-Eesti toetusrühm uurib võimalust e-valida nutiseadmetega ja ka valimispäeval

Foto: Pexels
Parlamendi e-Eesti toetusrühm kohtub 18. aprillil riigi valimisteenistuse juhi Priit Vinkeliga, et saada ülevaade e-valimiste võimalikest arendustest ja kuulata valimisteenistuse arvamusi, kuidas seadusandja võiks e-valimiste arengule kaasa aidata.

„e-Eesti hoidmiseks ja kasvatamiseks on oluline panustada jätkuvalt ja pühendunult meie turvaliste e-teenuste arendusse, olgu siis teemaks e-valimised, e-maksuamet, e-tervis vms,“ ütles toetusrühma esimees Tanel Talve (SDE).

„Kohtumisel riigi valimisteenistuse juhiga räägime kindlasti sellestki, kuidas tulevikus saaks kodanik e-valida ka nutiseadmetega ja kuidas saaks e-valida ka valimispäeval. Olen kindel, et need mõlemad küsimused võiksid olla osa e-valimiste edasiarendamisest, sest me ei või unustada, et innovatsioonile ja digiarengule pühendunud Eestis andis viimastel valimistel kolmandik valijaid just nimelt e-hääle,“ rõhutas Talve.

Riigikogu e-Eesti 14-liikmelisse toetusrühma kuuluvad kõigi parlamendifraktsioonide esindajad.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755