Autor: ITuudised.ee • 24. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Innovaatilisema Eesti ettevõtluse arendamiseks suunab riik täiendavalt 160 miljonit eurot

Foto: Pixabay
Valitsuskabinet leppis kokku 2018–2020 riigieelarvestrateegia, milles panustatakse ettevõtluse ja IT-valdkondade arendamiseks ligi 160 miljonit eurot. Kasvavad investeeringud nii elamumajandusse kui e-riigi võimestamisesse.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo ütles, et järgmiste aastate siht on arendada ettevõtlust ühtlaselt üle kogu Eesti, luues arenguvõimalusi ka maapiirkonna ettevõtetele.

„Keskendume ettevõtluse toetamisele väljaspool suurlinnu suunates raha internetiühenduste loomisse, toetades taristuvõrkudega liitumist ning arendades riiklikku elamufondi, et tagada töötajatele kvaliteetne elamispind igal pool üle Eesti,“ ütles Urve Palo.

Minister lisas, järgmiste aastate fookuses on töökohtade loomine väljaspoole suurlinnu, mida tuleb teadlikult toetada. Tema sõnul tähendab iga loodud töökoht maksutulu, mida saab omakorda investeerida inimeste ja riigi arengusse.

„Valitsusel on selleks mitmeid plaane – alates riiklike töökohtade väljaviimisest Tallinnast, lisavahendite suunamisest teede ehitusse ja transporti kuni kaasaegsete munitsipaal-üürielamute rajamise ja viimase miili väljaehitamise toetamiseni välja,“ märkis Palo.

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium käivitab e-Eesti võimestamise programmi, mille eesmärk on IKT-sektori ja digimajanduse hoogustamine. Programmi kogumaht on 28 miljonit eurot ning selle raames alustatakse tööd „2000 IT-spetsi“, tööstuse digipöörde ja IKT-oskuste edendamise projektidega. Jätkatakse ka e-residentsuse programmi laiendamist. Kiire interneti üle-eestiliselt kättesaadavaks tegemisse suunatakse 20 miljonit eurot.

Ettevõtete liitumist tehnovõrkudega toetatakse 10 miljoni euroga. Riikliku elamufondi arendatakse riiklikult toetatud üürielamute programmiga 60 miljoni euro eest. Ning Eesti kui konverentsiturismi sihtkoha arendamiseks investeeritakse järgmistel aastatel 40 miljonit eurot Tallinna Linnahalli rekonstrueerimiseks rahvusvaheliseks konverentsikeskuseks

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755