Autor: ITuudised.ee • 26. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Palo: Eestil on Euroopa ühtse digituru loomisel juhtroll

Minister Urve Palo allkirjastamisel Oslos
Foto: Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium
25. aprillil allkirjastasid Oslos 11 Põhjala ministrit deklaratsiooni ühtse digitaalturu rajamiseks. Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo sõnul on ühtse turu loomisel Eestil juhtroll.

“Eesti ja Soome on juba ühtse digituru osas edusamme teinud – meil on loomisel riikidevaheline andmevahetusplatvorm, just see kogemus annab meile mõistmise ja oskused olla eestvedajaks üle-euroopalise ühtse digitaalturu loomisel,” ütles minister Palo.

Minister sõnas, et kõige digitaalsema ühiskonnana mõistame me andmete vaba liikumise vajalikkust ning suudame seda ka teistele selgitada. “Meie saame aru, et ühise digituru eesmärgiks ei ole luua uusi regulatsioone, vaid vastupidi  –  vähendada olemasolevat rägastikku, vähendada bürokraatiat ning tagada andmete turvaline liikumine.“

Ta lisas, et Eesti jätkab Euroopa Liidu eesistujana paljuski täpselt samade teemade ja suundadega, mis Oslo deklaratsioon on välja toonud. “Meie siht on eemaldada takistused ühtse digituru loomiseks, keskenduda digitaalse majanduse edendamiseks vajalike eelduste loomisele ja luua võimalused 5G võrkude arendamiseks.”

Põhja- ja Baltimaade ministrite digiteerimisteemalise konverentsi „Digital North – Nordic-Baltic Ministerial Conference on Digitalisation“ korraldas Norra valitsus koos Põhjamaade Ministrite nõukoguga. Ministriga on Oslos kaasas side ja riigi infosüsteemide asekantsler Siim Sikkut.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755