3. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uut iPhone’i saab laadida juhtmeta

Foto: Pixabay
JPMorgani analüütikud märgivad tehnoloogiaettevõtte Broadcom kohta kirjutatud raportis, et ettevõtte kõige uuem juhtmeta laadimise kiipi näeb esmakordselt uuel iPhone’il.

Sealjuures ei täpsustanud analüütikud, kas traadita laadimise tehnoloogia on paigaldatud kõigile uutele iPhone’idele. KGI Securitise analüütik Ming-Chi Kuo on aga öelnud, et juhtmeta laadida saab kõiki 2017. aastal välja tulnud iPhone’e ehk siis nii iPhone 7s, iPhone 7s Plus kui ka iPhone 8 mudeleid.

JPMorgani analüütikud ei märkinud ära ka seda, missugust juhtmeta laadimise standardit hakkavad uued iPhone’id toetama. Ses valdkonnas on peamised konkurendid Qi ning PMA ning Broadcom teeb kiipe, mis toetavad mõlemaid. Samsungi nutitelefonid toetavad näiteks mõlemat standardit.

Ühtlasi leiavad JPMorgani analüütikud, et uued iPhone’id toetavad ka Bluetooth 5.0, mis tähendab, et Bluetoothi toetavad vidinad nagu näiteks kõlarid või kõrvaklapid saavad töötada nii, et nood võivad võrreldes varasemaga asuda iPhone’ist kaugemal. Ühtlasi lubab seesugune tehnoloogia, et kasutada võib ka korraga mitut Bluetoothi seadet. See tähendab teoreetiliselt aga seda, et korraga saab iPhone’ist näiteks filmi või muusikavideot vaadata kahe paari kõrvaklappidega.

Allikas: Äripäev

Autor: Fredy-Edwin Esse, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755