11. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uusimat iPhone'i müüakse kordades rohkem kui teisi telefone

Foto: Pixabay
iPhone 7 oli esimeses kvartalis maailma enimmüüdud nutitelefon, teatas analüüsifirma Strategy Analytics kolmapäeval.

Strategy Analytics teatas, et Apple müüs esimeses kvartalis hinnanguliselt 21,5 miljonit iPhone 7 telefoni. See tähendab, et seade hõlmab nutitelefonide turust 6 protsenti.

„iPhone 7 on kaugelt kõige populaarsem nutitelefoni mudel. Peamisteks põhjusteks on kasutajasõbralik disain, palju erinevaid rakendusi (ja toetus nendele) ning laialdane kättesaadavus jaemüügis,“ ütles vanemanalüütik Juha Winter.

Populaarsuselt oli teisel kohal iPhone 7 Plus, mida müüdi kokku 17,4 miljonit tükki. Pärast Apple’i majandusaasta teise kvartali tulemusi ütles ettevõtte tegevjuht Tim Cook, et iPhone’ide järele on nõudlus nii suur, et Apple’il on raskusi vajaliku hulga telefonide ehitamisega.

Kolmandale kohale platseerus Hiina ettevõtte Oppo nutitelefoni mudel R9s, mida müüdi kokku 8,9 miljonit tükki. Neljandal kohal oli Samsung Galaxy J3 (6,1 miljonit telefoni) ja Samsung Galaxy (5 miljonit telefoni).

Allikas: Äripäev

Autor: Mait Kraun, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755