10. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bitcoini hind tõuseb mühinal

Foto: Pixabay
Bitcoini hind ületas teisipäeval 1700 dollari taseme, selgub krüptorahade veebilehe Coindeski andmetest, vahendab CNBC.

Hinnad on tõusnud meeletu kiirusega, sest alles 10 päeva tagasi maksis üks bitcoin 1120 dollarit. Praegu tuleb bitcoini eest välja käia 1705 dollarit. See tähendab, et vähem kui kahe nädalaga on krüptoraha hind tõusnud 52 protsenti.

Bitcoini populaarsust on tõstnud Jaapani otsus valuuta maksevahendina legaliseerida, mis tähendas, et järjest enam hakati bitcoine ostma ka jaapani jeenides. Investeerimisfirma ARK Investi fondihaldur Chris Burniske nentis, et suuresti on mängus ka nõudluse ja pakkumise dünaamika.

Nimelt vähenes eelmisel suvel bitcoini aastane juurdetootmine poole võrra. See oli automaatne protsess, mis on bitcoini koodi sisse kirjutatud. Sellega püütakse pakkumist vähendades ennetada inflatsiooni.

„See tähendab, et 2017. aastal kaevandatakse poole vähem bitcoine,“ ütles Burniske. „Kui pakkumise kasv väheneb ning nõudlus samal ajal tõuseb, siis peab ringlemiskiirus või hind kasvama, et turgu tasakaalu viia.“

Allikas: Äripäev

Autor: Mait Kraun, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755