Krüptorahandus kasvab hooga

Krüptoraha Liidu juhatuse liige Asse Sauga  Foto: Andras Kralla

Eesotsas aina uusi rekordeid püstitava bitcoiniga on kogu krüptovaluutade turu maht kasvanud viimase kuu ajaga sisuliselt kaks korda, ületades juba 50 miljardi piiri, kirjutab krüptorahaliidu juhatuse liige Asse Sauga.

Suures koguses uut raha voolab turule ning on alanud järgmine ajajärk krüptomajanduse arengus. Sellel võib olla mitu põhjust. Kindlasti on hoogu juurde andnud mitmete riikide regulatsioonid: Jaapanis näiteks võrdsustati bitcoin lõpuks rahaga, mis tähendab maailma suuruselt kolmanda majanduse aeglast sisenemist turule, mitmed Euroopa riigid on välja käinud krüptovaluutade käitlemise juhised ning Austraalia valitsus on isegi bitcoinidega kauplejatele ja bitcoiniinvestoritele loodud maksusoodustused.

Teise tõusu põhjusena võib välja tuua üha lihtsamaks muutuva investeeringute sisenemise blokiahela ja krüptovaluutade valdkonnas.

Krüptomajandus on liikumas uude ajastusse, mille võtmesõnad on lihtsam sisenemine nii tavakasutajatele kui ka investoritele, kiirelt paranev turvalisus, läbipaistvus ning tehnoloogia suurenev usaldusväärsus.

Loe pikemalt Äripäevast

Jaga lugu:
Seotud lood
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Indrek Kald
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 105
Kertu Karner
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112