Autor: Asse Sauga • 21. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Krüptorahandus kasvab hooga

Krüptoraha Liidu juhatuse liige Asse Sauga
Foto: Andras Kralla
Eesotsas aina uusi rekordeid püstitava bitcoiniga on kogu krüptovaluutade turu maht kasvanud viimase kuu ajaga sisuliselt kaks korda, ületades juba 50 miljardi piiri, kirjutab krüptorahaliidu juhatuse liige Asse Sauga.

Suures koguses uut raha voolab turule ning on alanud järgmine ajajärk krüptomajanduse arengus. Sellel võib olla mitu põhjust. Kindlasti on hoogu juurde andnud mitmete riikide regulatsioonid: Jaapanis näiteks võrdsustati bitcoin lõpuks rahaga, mis tähendab maailma suuruselt kolmanda majanduse aeglast sisenemist turule, mitmed Euroopa riigid on välja käinud krüptovaluutade käitlemise juhised ning Austraalia valitsus on isegi bitcoinidega kauplejatele ja bitcoiniinvestoritele loodud maksusoodustused.

Teise tõusu põhjusena võib välja tuua üha lihtsamaks muutuva investeeringute sisenemise blokiahela ja krüptovaluutade valdkonnas.

Krüptomajandus on liikumas uude ajastusse, mille võtmesõnad on lihtsam sisenemine nii tavakasutajatele kui ka investoritele, kiirelt paranev turvalisus, läbipaistvus ning tehnoloogia suurenev usaldusväärsus.

Loe pikemalt Äripäevast

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755