Autor: ITuudised.ee • 15. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Helmes kasvatas käivet 22,2 miljoni euroni

Foto: Meeli Küttim
Eesti suuruselt teise tarkvarafirma Helmese käive kasvas 2016. aastal 12,4 protsenti 22,2 miljonini. Ettevõte teenis 2,9 miljonit eurot puhaskasumit.

Helmese käibest 68 protsenti ehk 15,1 miljonit tõid ettevõttes loodud tarkvarakomponendid ja sellest 67 protsenti moodustas eksport.

Helmese juhi Jaan Pillesaare sõnul oli kogu Eesti tarkvarasektoril tugev aasta. “Helmes võitis mitu olulise mahuga hanget ja välisklienti. Näiteks tõime Rahvusvahelise Energiaagentuuri, OECD ning koostöös ülemaailmse IT-korporatsiooniga Solera Saksa kindlustusgigandi Allianzi,” rääkis Pillesaar.

Pillesaare sõnul on äri kasvamise eeldus kliendirahulolu, mis on aastaid olnud rahvusvaheliste uuringu-firmade poolt mõõdetuna maailma tipus ning 2016. aastal 4.5 punkti tasemel viiest.

Helmes on viimastel aastatel kaasanud keskmiselt 50 tarkvaraeksperti aastas, praegu töötab ettevõttes 260 inimest. “Välisklientide mahud kasvavad ning tänavu vajame taas 50 uut tarkvarainseneri. Avame Tartus uue esinduse ning kaardistame võimalusi kontori avamiseks Lääne-Euroopas,” rääkis Pillesaar.

“Oleme mitu aastat täiustanud oma teenusmudelit, nüüd on aeg ettevõtet kasvatada. Hakkame töötama rohkem globaalselt ja avame uusi arenduskeskuseid Eestist väljas. Sisulise poole pealt uurime ja rakendame koos klientidega tehisintellekti algoritme. Tehisintellekt muudab maailma järgneva 30 aastaga tundmatuseni ning me tahame olla nende muudatuste loojate hulgas. Selleks on meil väga head inimesed, sobiv turg ja tegevusmudel,” rääkis Pillesaar.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755