Autor: ITuudised.ee • 17. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Starman pälvis Leading Lights konkursil aasta innovaatori tiitli

Starmani tehnoloogiadirektor Jaanus Erlemann
Foto: Starman
Starmani poolt eelmisel nädalal Eestis käivitatud uue 10G EPON tehnoloogial baseeruva kliendivõrgu arendus pälvis telekommunikatsioonisektori konkursil Leading Lights tiitli kui 2017 aasta maailma kõige innovaatilisem gigabit- ja ultra-lairiba internetiühenduse arendus.

“Leading Lights aasta innovaatori tiitel on väga märkimisväärne tunnustus nii Starmanile kui ka Eestile e-lahenduste esirinnas liikujana tervikuna,” ütles Starmani tehnoloogiadirektor Jaanus Erlemann. “Meie otsustusjulgus ja pikaajaline tulevikuvaade uute lahenduste juurutamisel on eeskujuks ka maailma telekomisektori nn “suurtele”, nagu näiteks Liberty Global või Comcast.”

Starmanile omistati tiitel “Kõige innovaatilisem gigabit- ja ultra-lairiba internetiühenduse arendus” 10. mail käivitatud Euroopas unikaalse järgmise põlvkonna 10G EPON kliendivõrgu arendustööde eest. Tiitel anti üle Austinis Texases kohaliku aja järgi esmaspäeva õhtul pidulikul auhinnagalal.

Starmaniga kandideerisid samas kategoorias maailma suurima kaabelvõrguoperaatori Comcast 1G ärikliendilahendus, Lõuna-Korea juhtiva telekomifirma SK Telecom juurutatav teenus kiirusega kuni 10Gbps ning Texase metropoli Fort Worthi uusarendusena rajatavas Walshi linnaosas läbiviidav projekt elanikele kuni 2Gbps internetiühenduse võimaldamiseks.

Leading Lights Awards on telekomisektori uudiste ja tehnoloogiatrendide vahendamisele keskendunud väljaande LightReading iga-aastane konkurss, millel tunnustatakse globaalselt kõige innovaatilisemaid lahendusi ja teenuseid. 

Foto: Starman
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052