Autor: ITuudised.ee • 24. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Urve Palo: Eesti ettevõtjad on loonud kange toote küberhügieeni parandamiseks

Janek Gridin ja Urve Palo
Foto: Andrei Ozdoba
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo külastas eile Eesti ettevõtet CybExer Technologies, mille maailmas unikaalse testplatvormi abil hakkasid möödunud nädalal oma küberhügieeni parandama Euroopa Liidu eesistumiseks valmistuvad tuhanded Eesti riigiametnikud.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo märkis kohtumisel, et kinnituse CybExeri testplatvormi väärtusest sai ta juba märtsis, kui külastas koos mitmete IT ettevõtjatega Jaapanit. "Kui juba Jaapani eksperdid hindasid CybExeri küberhügieeni platvormi ideed ja unikaalsust väga kõrgelt, siis rohkem sõnu pole selleks vaja, et mõista kui kange toote on Eesti ettevõtjad välja mõelnud," lausus Palo. "Mõistagi on mul hea meel, et nüüd saavad sellesama platvormi abil oma küberteadlikkust parandada meie riigiametnikud."

CybExer Technologies'i juhatuse liige Janek Gridin ütles kohtumisel, et iga inimese õige küberhügieen on sama oluline, kui lihtne käte pesemine haiguste ennetamiseks. “Maailmas toimub iga 40 sekundi järel üks küberrünnak. See tempo kasvab ehmatava kiirusega, sest juba 2020. aastaks on igapäevaselt internetiga ühendatud umbes 4 miljardit inimest ehk kaks korda rohkem kui praegu,” selgitas Gridin.

Kuna küberrünnakute sihtmärgiks on järjest rohkem tavalised inimesed, siis on CybExer Technologies oma eesmärgiks võtnud just igapäevaste arvutikasutajate küberteadlikkuse tõstmise. CybExer Küberhügieeni testkeskkonnas pannakse inimesed vastamisi reaalsest elust pärit olukordade ja tõestisündinud juhtumitega, et parandada lihtsate ja mänguliste testide abil nende isiklikku küberhügieeni.

Möödunud nädalal võttis CybExer Technologies’i väljatöötatud digitesti kasutusele Riigi Infosüsteemide Amet, mis andis selle oma virtuaalteadmiste testimiseks ja parandamiseks kasutada tuhandetele riigitöötajatele. 

Gridini sõnul väärib riigi selline vastutustundlik otsus suurt tunnustust arvestades loetud nädalate pärast algavat Eesti Euroopa Liidu eesistumist. “Nii nagu väärib suurt tunnustust seegi, et riik on tulnud appi CybExeri ainulaadse testplatvormi tutvustamisel nii Jaapanis kui mujal maailmas,” lausus Gridin.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755