Autor: ITuudised.ee • 11. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti kaitseministeerium võttis kasutusele Eesti firma e-õppe lahenduse

Foto: Kuvatõmmis (cybexer.com/)
Läti kaitseministeerium võttis kasutusele rahvusvahelises kaitse- ja julgeolekusektoris tunnustatud e-õppe platvormi CybExer Küberhügieen, mille eesmärk on tõsta selle läbijate teadlikkust ohtudest, mis neid internetis varitsevad.

Eesti ettevõtte CybExer Technologies juhatuse liikme Janek Gridini sõnul pannakse CybExer Küberhügieeni õppekeskkonnas inimesed vastamisi reaalsest elust pärit olukordade ja tõestisündinud juhtumitega, et parandada lihtsate ja mänguliste testide abil nende isiklikku küberhügieeni.

“Iga päev toimub maailmas üle miljoni küberrünnaku, mille sihtmärk on ennekõike tavaline inimene, kelle üks pealtnäha tühine hooletus näiteks vale e-kirja avamisel või võõra mälupulga kasutamisel võib ohtu seade mitte ainult tema enda, vaid ka tema küberrünnete eest hästiturvatud töökoha,” lausus Janek Gridin. “Arvestades kogu Balti regioonile viimasel ajal antud ohuhinnanguid, on iga inimese küberhügieeni tõstmine seetõttu möödapääsmatu.”   

Ligi 45 minutit kestva e-koolituse lõpuks koostab CybExer Küberhügieen igale kasutajale kohe personaalse riskianalüüsi koos soovitustega, kuidas ta saab end kerge vaevaga konkreetsete küberohtude eest kaitsta. Lisaks personaalsele analüüsile kaardistatakse ka ettevõtte riskid, mille alusel saab hinnata ettevõtte küberturvalisuse taset erinevate ohuvektorite suhtes ning vastavalt sellele teha järeldusi ja otsuseid parendusteks.

Eestis loodud ja rahvusvahelise tunnustuse pälvinud CybExer Küberhügieeni unikaalset õppeplatvormi on võimelik kiiresti mugandada vastavalt olukorrale ja seda kasutava riigi või asutuste vajadustele.

Küberhügieeni õppekeskkonna looja on CybExer Technologies OÜ, mille asutajad on Eesti Kaitsetööstuse Liitu kuuluvad ettevõtted BHC Laboratory ja ByteLife Solutions.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052