Autor: ITuudised.ee • 12. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaitseliit ja Milrem alustavad arenduskoostööd

THeMISe katsetused Kevadtormil
Foto: Milrem
Kaitsetööstusettevõte Milrem ning Kaitseliit sõlmisid täna koostööleppe, mille raames hakkab Kaitseliit õppuste käigus testima ettevõtte poolt väljatöötatud mehitamata roomiksõidukit THeMIS. Testimistelt saadud infot kasutab ettevõtte toote ja sellega seotud taktikaliste lahenduste edasiarendamiseks.

Kaitseliidu ning Milremi vaheline sisuline koostöö algas juba varem. Tänavu toimunud õppusel Kevadtorm oli ettevõtte üks mehitamata roomiksõiduk Kaitseliidu üksuse kasutada. Testitud sõiduk oli transpordi konfiguratsioonis aidates kanda kaitseliitlaste varustust ning pukseerida erinevat tehnikat. Õppusel osalesid ka Milremi insenerid.

„Kevadtormi käigus koguti palju väärtuslikku tagasisidet, kuidas THeMISt reaalsetes oludes kasutatakse. Edasise koostöö raames muutuvad testimised süstemaatilisemaks. Eesmärk on välja töötada nii tehnilised kui taktikalised lahendused, mis toetavad inimesi lahinguväljal ning suurendavad sõjalist võimekust,“ sõnas Milremi juhatuse esimees Kuldar Väärsi.

„Kaitseliidu ja Milremi koostöös arendab kaitsetööstuse ettevõte innovaatiliselt oma tooteid ja tehnoloogiat ning meie tugevdame oma sõjalist poolt,“ ütles Kaitseliidu ülem kindralmajor Meelis Kiili.  „Meie koostöö Eesti kapitalil põhineva Milremiga tugevdab kodumaist kaitsetööstust ja parendab loodetavasti ka tema ekspordivõimet. Ja seda kõike kindlasti ka meie riigi iseseisvuse tugevdamiseks,“ lisas Kiili. 

Kaitseliidu ja Milremi koostöö on tihedalt seotud viimase algatatud programmiga DIBS (Digital Infantry Battlefield Solution), mis analüüsib, kuidas mehitamata maismaasõidukid mõjutavad tuleviku sõjapidamist. DIBSi eesmärk on mõista, millistes rollides võiksid mehitamata lahendused tuleviku sõjaväljal sõduritega ühiselt tegutseda.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755