Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 14. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pakirobotite tootja kaasas Eestist miljoneid

Foto: Väinu Rozental
Viljandis asuv pakiautomaatide tootja Cleveron sai kevadel investoritelt 2,2 miljonit eurot. Tehing vormistati laenuna, millega kaasneb võimalus osta tükk ettevõttest, kirjutab ERR.

Arno Kütt astub üles selleaastasel Äriplaani konverentsil.

Äripäeva konverents Äriplaan 2018 toimub 28. septembril ning sellel esinevad mõjukad ettevõtete omanikud.

Teiste seas esinevad konverentsil veel ka Erkki Raasuke, Andres Agasild, Antti Moppel, Paul Oberschneider, Ain Hanschmidt, Rain Lõhmus, kes kõik räägivad oma ootustest ja hirmudest ning äriplaanist aastaks 2018.

Pääsmed ja kogu programm on siin

Cleveroni asutaja ja juhatuse esimees Arno Kütt ütles ERR-ile, et rahastamisest osa võtnud investorite arv jäi alla kümne ning kogu kapital tuli Eestist. Optsiooniga laenu tähtaeg on kolm aastat.Optsiooni kaudu saavad investorid soovi korral omandada alla viie protsendi ettevõttest, kinnitas Kütt.Saadud raha kasutab Cleveron eeskätt USA äri kasvatamiseks, kus ettevõte mullu sügisel oma esimese pakiroboti USA-s Walmartis avas ning plaan on sealsel turul 15 000 automaadini kasvada.Cleveroni jaoks on see esimene kord nii raha kaasata ja hetkel puudub selge seisukoht, kas kaasata või kuidas kaasata kapitali tulevikus. Samas ütles Kütt, et ettevõte on kaalunud ka Tallinna Börsi kaudu raha kaasamist.Loe pikemalt ERRist.Arno Kütt oli ka eelmisel aastal Äripäeva aasta ärimehe nominent.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755