Autor: ITuudised.ee • 21. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nortal kaasas võlakirjade emiteerimisega laienemiseks 15 miljonit eurot

Nortali asutaja ning juht Priit Alamäe.
Foto: Veiko Tõkman
Tunnustatud institutsionaalsed investorid märkisid täis Nortali 15-miljonilise võlakirjaemissiooni. Rahvusvahelise tarkvara- ning ärikonsultatsioonide ettevõte Nortal kasutab kaasatud kapitali oma kasvu finantseerimiseks ning olemasolevate kohustuste refinantseerimiseks. Võlakirjad on 5-protsendise intressimäära ning 5-aastase tähtajaga.

Nortali asutaja ja juhatuse esimehe Priit Alamäe sõnul näitab niivõrd edukas võlakirjaemissioon, et usaldus ettevõtte suhtes on väga kõrge.

“Oleme viimaste aastate jooksul teinud läbi kiire kasvu ning 2016 oli Nortali ajaloo parim aasta,” ütles Alamäe. “On hea meel, et meie majandustulemused ja selleks aastaks plaanitud projektid on tekitanud Soome ja Balti riikide investorites huvi ja kindlustunde.”

Olles võlakirjaturul uustulnukas, on Alamäe sõnul Nortali eesmärk kasvatada investorite hulgas usaldust ja näidata, et ettevõte peab antud lubatustest kinni.

Nortal on ambitsioonikas ja kiirelt kasvav ettevõte, mis on viimase pooleteise aasta jooksul laienenud Ameerikasse, Araabia Ühendemiraatidesse ning Rootsi. Võlakirjaemissiooniga kaasatud kapitali toel kavatseb ettevõte laieneda, samuti refinantseeritakse sellest olemasolevad kohustused.

“Soovime viia meie teenused uutele turgudele Euroopas, Lähis-Idas ja Põhja-Aafrikas, laiendada jalajälge Ameerikas ning teistel turgudel, kus me juba tegutseme,” lisas Alamäe. Äripäevale antud intervjuus täpsustas ta: "Kaks põhjamaad, milleni veel liikuda, on Taani ja Norra, samuti Põhja-Ameerika turule, kus praegu tegutseb üksnes paarkümmend inimest ja kuhu jagub tööd mitmeks aastaks. Suured projektid on algamas Pärsia lahe ääres, valitsussektoris."

Emiteeritud võlakirjad on nimiväärtusega 100 000 eurot, 5-aastase tähtaja ja 5-protsendilise intressimääraga, mida makstakse välja poole aasta tagant. Võlakirjaemissiooni korraldas Evli Bank, märkimist viis läbi Redgate Capital.

Nortali tegevuskasum (EBITDA) kasvas 2016. aastal 30 protsenti 5,2 miljoni euroni. Ettevõtte konsolideeritud käive oli 2016. aastal 43,5 miljonit eurot.

Nortali aktsionärid ostsid 2016. aastal Enterprise Investors investeerimisfondilt ja LHV pensionifondidelt tagasi 50 protsenti grupi aktsiatest, omandades ettevõttes taas täisosaluse. Samaaegselt suurenes aktsionäride ring ning nüüd kuulub Nortali aktsionäride hulka 34 ettevõtte töötajat. Samal aastal ühines Nortal läbi aktsiavahetuse Rootsi ettevõttega Element, Põhja-Euroopa juhtiva strateegia- ja tehnoloogiaettevõttega B2B turunduse ja müügi vallas ning laienes tehinguga Rootsi turule.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755