Autor: ITuudised.ee • 27. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa kahekordistas üle Tallinna 4G Interneti kiirused

Foto: Pixabay
Elisa lõpetas täna eelmise aasta lõpus alustatud 4G võrguehituse töödega Tallinna katmisel teise sageduskihiga. Võrk sai täies mahus tihendatud ja edaspidi saavad Elisa kliendid pealinnas kasutada senisest kuni 2,5 korda suurema kiirusega 4G internetti.

Elisa tehnoloogiaüksuse juht Toomas Polli sõnul sai klient 4G teise sageduskihi lisandumisega juurde kuni 2,5 korda suuremad interneti kiirused ning seeläbi on veelgi mugavam tegeleda oma lemmiktegevustega internetis – olgu siis tegemist suhtlusvõrgustike kasutamisega, video vaatamisega või siis ka muud laadi asjatoimetuste või hobidega.

Elisa lisas teise sageduskihi võrgutööde raames täiendavat lisamahtu 79-le olemasolevale tugijaamale Tallinnas. Tugijaamad said juurde täiendavad raadiomoodulid ja vajadusel ka antennid. „Kui varem oli Elisa 4G võrk Tallinnas 800 MHz sagedusega, siis teise kihi ehitasime valdavalt 1800 MHz ja kolmanda kihi 2600 MHz sagedusega,“ täpsustas Toomas Polli. Elisa eesmärgiks on turule tuua 5G internet ning erinevate sageduste ühendamisega liigub ettevõte uue tehnoloogia turule toomise suunas.

„4G võrgu teise sageduskihiga kattis Elisa 75% Tallinnast ehk siis selle osa pealinnast, kus võrgukoormus on suurem ning mobiilset internetti ka rohkem kasutatakse,“ lausus Toomas Polli. „Mõnda piirkonda samas pole mõistlik teist sageduskihti ehitada ning teisalt jälle on kohti, kuhu lisasime isegi kolmandat sageduskihti. 4G võrgu lisamahtu tuli juurde ühtlaselt kogu Tallinnas.“

Täiendava võrgumahu lisandudes pakub Elisa kliendile kiiruseid, mis ulatuvad reaalselt umbes 175 – 200 ning teoreetiliselt kuni 225 megabitini sekundis. Kolmanda kihi puhul on vastavad näitajad juba 375 ja reaalselt terminali olemasolul kuni 350 megabitti sekundis.

Elisa 4G internet katab täna 97% Eesti territooriumist ning võimaldab kvaliteetset levi ka siseruumides.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755