Autor: ITuudised.ee • 15. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa tõi välja uued roamingu lahendused

Foto: Pixabay
Täna tuli Elisa välja uute roamingu lahendustega, mille välja töötamisel lähtuti klientide soovidest ja reisimisharjumustest. Olemasolevatel Elisa klientidel säilivad tänased paketid, juurde tulid võimalused asuda kasutama Euroopa nutipakette, Põhjamaade nutipakette või turul ainulaadset Soome nutipaketti.

Elisa juhatuse esimees Sami Seppänen rõhutas, et Elisa olemasolevatele klientidele jäävad kehtima tänased paketitingimused. „Tänaste hulgihindade juures ei näe me, et saaksime hetkel veel paketid Eestis ja EU-s ühtlustada. Ootame hulgihindade normaliseerumist ja loodame, et saame regulatsiooniga täies mahus liituda,“ rääkis Sami Seppänen.

Juhul, kui olemasolev Elisa klient soovib täna reisida EU riikidesse, on tal alates juuni keskpaigast võimalik kasutada viis korda soodsama hinnaga roamingu Interneti päevapiletit ning loomulikult jääb talle alles võimalus rääkida EU-s 30 kõneminutit ilma lisatasuta. Alates 15. juunist 2017 on Elisa roamingu Interneti päevapileti hind 2,5 eurot ning mobiilse interneti kasutusmaht 400 megabaiti.

Kuna Elisa kliendid on üles näidanud suurt huvi pakettide vastu, mida saab kasutada nii Eestis kui ka kõikides teistes EU riikides, tõi Elisa turule ka Euroopa nutipaketid. „Samas tahame hoida paketid konkurentsivõimelisena eelkõige Eestis, seega oleme jälginud, et just koduseks kasutuseks oleks pakettides piisavalt andmesidemahtu,“ täpsustas Seppänen.

Euroopa Nutipakettidega on võimalik kasutada sõltuvalt paketist piiramatul kiirusel andmesidet, kõneminuteid ja sõnumeid Eestis ning EU-s ning pakettide hinnad on vastavalt valitud teenuste mahule vahemikus 8-21 eurot (vt täpsemalt lisatud tabelist).

Nii Elisa statistika kui ka klientide tagasiside kinnitavad, et enim ootavad Elisa kliendid aga soodsaid rändluslahendusi lähivälismaa riikides – Põhjamaades, sest seal õpitakse või käiakse tööl kõige tihedamini. „Nendele klientidele töötas Elisa välja veel kolmanda lahenduse Põhjamaade nutipakettide näol ja need kehtivad seitsmes Põhjala riigis; Eestis, Soomes, Rootsis, Norras, Taanis, Lätis ja Leedus,“ tutvustas Seppänen roamingu kasutamise võimalusi Põhjamaades.

Põhjamaade Nutipaketid sisaldavad vastavalt vajadusele jagatava mahuga internetti, kõnesid ning sõnumeid kõikides Põhjamaades (sh Eestis), pakettide hinnad on vastavalt valitud teenuste mahule 18 ja 28 eurot (vt täpsemalt lisatud tabelist).

Neljanda lahendusena tõi Elisa turule Soome nutipaketi. „Eesti ning Soome on üle Euroopa palju kuulsust kogunud just oma piiramatute andmesidelahendustega ning esimese ja ainsa operaatorina toomegi välja erilahenduse just Soomes tihti käivatele klientidele – Soome Nutipaketi, milles saab piiramatult suhelda nii kõneminutite kui andmeside vahendusel mõlemal pool lahte,“ tutvustas Seppänen Eesti-Soome roamingu lahendust. Pakett sisaldab piiramatus mahus andmesidet, kõnesid ja sõnumeid nii Eestis kui ka Soomes kasutamiseks ning selle kuutasuks on 36 eurot.  

Käesoleva aasta 15. juunist kaovad EL-is rändlustasud ning valdavas osas euroriikides hakkavad inimesed kodust mobiilsidepaketti kasutama samadel tingimustel terves Euroopa Liidus. Elisa esitas kaks nädalat tagasi Tehnilise Järelevalve Ametile taotluse regulatsioonist kõrvale jääda, sest regulatsiooniga liitumine põhjustaks Eestis mobiilse interneti kasutusmahtude vähenemise ja siseriiklike hindade kasvu.

Eelmisel nädalal väljastas Tehnilise Järelevalve Amet Elisale loa kasutada jätkusuutlikkuse mehhanismi, mis võimaldaski Elisal turule tuua erinevad ja kliendi vajadustest lähtuvad roamingu lahendused. 

Elisa Euroopa Nutipaketid alates 15. maist 2017

Juhuslikule netikasutajale
Aktiivsele suhtlejale
Tegutsejale
Seiklejale
Maksimalistile
Kuutasu8 €12 €16 €19 €
Andmeside kiirusPiiramatuPiiramatuPiiramatuPiiramatu
Andmeside maht Eestis,1 GB3 GB9 GB15 GB
Sellest maht EUs0,5 GB1,5 GB4 GB4 GB
Kõneminuteid ja SMSe EestisPiiramatultPiiramatultPiiramatultPiiramatult
Kõneminuteid ja SMSe EUs1000 min + 1000 smsi1500 min + 1500 smsi2000 min + 2000 smsi2000 min + 2000 smsi
Paketi nimiEuroopa Nutipakett 8Euroopa Nutipakett 12Euroopa Nutipakett 16Euroopa Nutipakett 19

 

Elisa Põhjamaade Nutipaketid alates 15. maist 2017

Aktiivsele seiklejale
Talendile Põhjamaades
Maksimalistile Soomes
Kuutasu18 €29 €
Andmeside kiirusPiiramatuPiiramatu
Andmeside maht 20 GB50 GB
Kõneminuteid ja SMSe Eestis ja lähiriikides1000 min + 1000 SMSi1000 min + 1000 SMSi
Kõneminuteid ja SMSe Eestist välismaale100 min + 100 SMSi100 min + 100 SMSi
Hinnakiri kehtib:PõhjamaadesPõhjamaades
Paketi nimiPõhjamaade Nutipakett 18 +Põhjamaade Nutipakett 29 +

 Elisa avalikustab ärikliendi Euroopa Nutipaketid 1. juunil 2017.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755