Autor: ITuudised.ee • 7. august 2017

Kui ulmeline on arendajate palk Eestis tegelikult?

Autor: EPA

Eestis räägitakse järjest enam kummitavast IT-arendajate puudusest ning nagu selgub kolme suurettevõtte kogemustest, siis ei aita enam ka müstilistesse kõrgustesse tõusnud palgad.

„Arendajate töötasusid vaatame üle sagedamini kui kord aastas. Kui aasta tagasi sai suurema kogemusega vanemarendaja tööle võtta brutotöötasuga alates 3000 eurost, siis nüüd alla 3500 euro on raske kedagi leida,“ rääkis LHV personalijuht Pille-Riin Pillav Postimehele.

Helmese personalijuht Kaire Kaljuste sõnul tõuseb IT-sektoris inimeste palgasoov keskmiselt 8-13% aastas. „Arvestades summasid, on tegemist suure tõusuga ning töökoha vahetusel on palgaootuse kasv veelgi suurem,“ ütles Kaljuste. Tema sõnul on palk sektoris hügieenifaktor, hea tasu peetakse elementaarseks, kui töökohta vahetatakse, siis pigem uue kogemuse, huvitava, uusi tehnoloogiaid eeldava ning arenguvõimalusi pakkuva töö nimel.

„IT turu palgatase on olnud viimastel aastatel pidevas tõusutrendis, mis on seotud nii üldise palgaturu kasvuga kui ka konkreetselt teatud ametikohtade defitsiidiga,“ kommenteeris Telia tehnoloogiadirektor Kirke Saaar.

Loe pikemalt Postimehest.

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112