Autor: ITuudised.ee • 11. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik lõpetas Tieto Eestiga lepingu

Egon Veermäe
Foto: Andres Haabu
Sotsiaalministeerium teatas, et on otsustanud lõpetada lepingu sotsiaalkindlustusameti infosüsteemi (SKAIS2) arendajaga Tieto Eesti.

Sotsiaalkindlustusameti uue infosüsteemi SKAIS2 loomise ja kasutusele võtmise eeldatav maksumus oleks pidanud ulatuma 7,7 miljoni euroni, kuid oli maikuuks kerkinud 8,6 miljonini ja võib veelgi tõusta, vahendas ERR.

Vaata ka Infopangast:

Tieto Estonia AS

Eesti Ekspress kirjutas halvast olukorrast süsteemi loomise juures eelmise aasta oktoobris. Keeruka töö tuua sotsiaalvaldkonna IT-süsteemid 21. ­sajandisse said kaks firmat – soomlaste IT-gigant Tieto (oma siinse kontori ­kaudu) ning kunagiste Hansapanga IT-juhtide asutatud Icefire. Icefire aga astus kõrvale ning Tieto jäi hätta.

Süsteem oleks pidanud esimeste plaanide järgi valmis olema juba tänavu jaanuaris. Eelmisel aastal sotsiaalkindlustusameti juhiks saanud Egon Veermäe ütles oktoobris Eesti Ekspressile, et detsembriks peaks selgeks saama, kas Tieto saab tööga hakkama või mitte. Sellest on nüüd möödas pool aastat. Veel veebruaris leidsid riik ja Tieto, et edasi on võimalik projektiga minna tähtaegadest kinni pidades, kirjutas Postimees. Lõplikult valmis peaks projekt praeguse seisuga saama alles järgmise aasta suvel.

SKAISist sõltub enam kui 700 000 eestimaalase toimetulek. Süsteem vahendab igal aastal enam kui kahe miljardi euro ulatuses pensione, vanemahüvitisi, puudega inimeste toetusi, elatisabi ja kõikvõimalikke muid toetusi. Seda läbib umbes viiendik riigieelarvest, kirjutas Ekspress.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052