Autor: Lauri Teder • 4. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alphabet muudab struktuuri

Foto: pixabay.com
Google'i emafirma Alphabet avalikustas reedel, et kohandab kontserni struktuuri, luues uue valdusfirma ja muutes Google'i piiratud vastutusega äriühinguks, vahendab Bloomberg.

Loodav valdusfirma kannab nime XXVI Holdings Inc (sest inglise alfabeedis on 26 tähte) ning sellele kuuluvad edaspidi kõigi Alphabeti kontserni ettevõtete aktsiad. Uue struktuuri eesmärk on kontserni osad üksteisest juriidiliselt eraldada.

Valdusfirma loomise tõttu muutub Google avalikust ettevõttest piiratud vastutusega äriühinguks. Muudatus on pelgalt juriidiline ning Alphabeti investoreid ega maksustamise viisi ei mõjuta.

Lisaks Google'ile kuuluvad Alphabeti kontserni muuhulgas isesõitvate autodega tegelev ettevõte Waymo ning meditsiinitehnoloogia ja terviseandmete firma Verily. Eelmises kvartalis pärines 99% Alphabeti tuludest siiski Google'i äritegevusest.

Allikas: Äripäev 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755