1. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Amazoni ja Alphabeti võidumarss läheb edasi

Foto: Pixabay
Reaalsus on teinekord selline, kus rikkad saavad rikkamaks ja võimsad saavad võimsamaks. Esimese kvartali tulemuste järel võib kindlalt väita, et Amazon ja Google’i emafirma Alphabet muutuvad nii rikkamaks kui võimsamaks - ja investoritele see meeldib. Mõlema firma aktsiad on rekordkõrgel, kirjutas Äripäev.

Amazon teenis kolme kuuga 724 miljonit dollarit kasumit ehk 1,48 dollarit aktsia kohta ja 41% rohkem kui aasta tagasi samal ajal, sealjuures käive tõusis 29,13 miljardi dollari pealt 35,71 miljardini. Analüütikud prognoosisid 35,3 miljardi dollarilise käibe juures kasumiks 1,12 dollarit aktsia kohta.

Alphabeti esimese kvartali käive kasvas aastaga 22%, 24,75 miljardi dollarini, puhaskasum suurenes aastaga 29%, 5,43 miljardini ehk 7,73 dollarini aktsia kohta

Alphabeti kasum ja käive tuleb endiselt tütarfirmast Google, mille alla kuulub ka YouTube. Internetireklaami klikihindadele on analüütikud palju tähelepanu pööranud, sest mobiilseadmete revolutsioon on nende hinda langetanud ja nii läks ka esimeses kvartalis, kui ühe kliki hind kukkus keskmiselt 19%, kuid üha rohkem kasutajaid täheldas, et reklaame klikiti 44% rohkem kui aasta tagasi. Lisanduv klikiliiklus korvab kuhjaga kliki langevat hinda.

Loe pikemalt Äripäevast http://www.aripaev.ee/borsiuudised/2017/04/28/amazoni-ja-alphabeti-voidumarss-laheb-edasi

Autor: Fredy-Edwin Esse, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052