Autor: Liina Laks • 20. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teslaga rikastunud fond võtab sihikule uued tehnoloogiaaktsiad

Foto: Pixabay
T.Rowe Price Global Technology Fund, mis panustas suurelt Teslale ja Amazonile, mil need "ebaseksikad“ olid, muretses portfelli uued tõusuaktsiad.

S&P500 indeksit edastav fond on MarketWatchi ja Morningstari teatel võtnud portfelli ettevõtetele suunatud tarkvara pakkujate aktsiad. Tal on suur positsioon Intuitis, mis arendab muuhulgas maksutarkvara. Fondihaldur Joshua K. Spenceri sõnul on Intuiti aktsia viimasel ajal väga hästi tõusnud, aga ta näitajad on ikka veel väga aktratiivsed. Alates aasta algusest on aktsia tõusnud üle 20 protsendi ja kaupleb 140 dollari juures.

Samuti usub fond Ultimate Software Groupi, mille tegevusalaks on personalitarkvara arendamine. Alates aasta algusest on aktsia kosunud ligi 19 protsenti ning tõusnud 216 dollari juurde. Ka kolmas, fondi eelistatud ettevõte, Workday Inc. tegeleb personalitarkvara arendamisega. See aktsia on neist kolmest viimase kuue kuuga kõige enam rallinud – üle 50 protsendi 100 dollari juurde. „Workday käive on umbes 2 miljardit dollarit ja ma arvan, et nad võivad selle kasvatada 10 miljardini,“ oli Spencer optimistlik.

Lisaks neile kolmele aktsiale on fondi portfellis suures mahus Alibaba, Alphabeti, Microchip Technology ja Salesforce'i aktsiaid. Fond ise on kosunud aastaga 37 protsendi jagu.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755