9. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SoftBank ostab Alphabeti käest robotifirmad

Foto: Kuvatõmmis /bostondynamics.com/
Jaapani telekommunikatsioonihiid SoftBank ostab Google´i emafirma Alphabeti käest kaks ettevõtet, mis tegelevad robottehnoloogia arendamisega, vahendas uudisteportaal Reuters.

SoftBank saab tehinguga oma valdusesse Boston Dynamicsi ja Tokyo ettevõtte Schafti. Mõlemad arendavad ja loovad kahel jalal liikuvaid roboteid. Osapooled ostuhinda ei avalikustanud.

Tehingu järgselt tõusis SoftBanki aktsia ligi kaheksa protsenti ja kaupleb Tokyo börsil 9476 jeeni peal.

„Boston Dynamics on [oma alal] üks maailma parimaid ettevõtteid,“ ütles Tokyo ülikooli professor ja Robo Garage rajaja Tomotaka Takahasi Bloombergile. „Saab olema väga huvitav jälgida, milliste huvitavate asjadega nad nüüd välja tulevad, kui neil on uurimiseks vabad käed,“ lisas ta.

Veel pole selge, kas Boston Dynamisc läheb otse SoftBankile või 93 miljardi dollari suurusesse Vision Fundi – ühte maailma suurimasse tehnoloogiainvesteeringuid tegevasse fondi. Vision Fundil on õigus omandada 25 protsenti kõikidest SoftBanki ettevõtetest.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755