3. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Missuguste ettevõtete väärtus võiks jõuda triljonini?

Foto: Pixabay
Kuigi Apple’i turuväärtus ületas mõne aja eest 800 miljardi piiri, on analüütik Michael Grahami sõnul hoopis Alphabet ning Amazon need, kelle väärtus triljoni dollari ületab.

30.mail ületas Amazoni aktsia korraks 1000 dollari piiri. Varem pole seda kunagi juhtunud.

“Ma usun, et Amazonil on ilmselt kõige suurem tõenäosus säilitada kõrge kasvumäär,” ütles Graham CNBC-le. Ühtlasi on ta andnud Amazoni aktsiale ostusoovituse ning prognoosib aktsia hinda tõusvat mõne aastaga 1150 dollarini.

“Google’il on samuti hea võimalus,” arutles Graham selle üle, missugused ettevõtted võiksid triljoni piiri ületada. “Sel juhul peab see (Google – toim) aga kasvu näitama järgmised kolm-neli aastat,” lisas ta.

Amazoni ja Alphabeti 30. mai sulgemishindasid arvestades oli esimese väärtus praegu 477 miljardit dollarit, Google’i emafirma turuväärtus 682,4 miljardit.

Apple’i kasvupotentsiaali kohta leidis Graham, et ilmselt on Alphabeti ning Amazoni kasvutempo kiirem.

Allikas: Äripäev

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755