12. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti atraktiivseim tööandja sai sama tiitli juba 6. aastat järjest

Tööandja brändingu agentuuri Instar tegevjuht Kersti Vannas ja Skype’i personalijuht Merle Liisu Lindma
11. septembril tutvustas tööandja brändingu agentuur Instar koos personalijuhtimise ühinguga PARE kõrg- ja kutsekoolide õpilaste tööootuste uuringu tulemusi ja tunnustas Eesti 2017. aasta atraktiivsemaid tööandjaid. Eesti tudengite tööootuste uuringu 8-aastase ajaloo jooksul on Skype osutunud juba kuuendat korda tudengite hinnangul Eesti atraktiivseimaks tööandjaks.

2017. aastal soovis Skype’is töötada 57% vastajatest ja teises atraktiivseimas tööandjas – TransferWise’is – 51% tudengitest.

„Noored hindasid 184 Eesti organisatsiooni atraktiivsust ja aasta-aastalt on kõigi tudengite hulgas, sõltumata nende erialast, kasvanud IT-sektori tööandjate atraktiivsus,” ütles tööandja brändingu agentuuri Instar tegevjuht Kersti Vannas. Skype’i personalijuht Merle Liisu Lindma kommenteeris ettevõtete häid tulemusi noorte seas järgmiselt: „Skype pakub väga põnevat tööd maailma tasemel ettevõttes Microsoft, palju õppimis- ja arenemisvõimalusi. Me hoolime oma inimestest.”

Atraktiivse tööandja märgid anti välja järgmistes kategooriates: Eesti kõrgkoolide ja Eesti kutsekoolide õpilaste eelistatumad tööandjad. Lisaks tunnustatakse kõrgkoolitudengite soosingu saanud tööandjaid sihtrühma põhiselt: majanduse, IT, tehnika, humanitaar, õiguse ja meditsiini eriala atraktiivsemad tööandjad.

Ihkavad ise oma tööandjaks hakata

Alates 2010. aastast alates on noorte netopalgaootus kasvanud 1,5 korda 985 eurolt  1473 euroni. Poolteist korda on kasvanud ka kooli kõrvalt töötavate tudengite netotöötasu, mis oli 2010. aastal 544 ja 2017. aastal  827 eurot kuus.

Tänavu soovib 53% tudengitest teha erasektoris palgatööd, 22% töötada avalikus sektoris ja 22% soovib olla ise enda tööandjaks. Kolmandas sektoris soovib töötada 3% vastanutest.

"Kaheksa  aasta jooksul on olulisel kasvanud huvi iseendale tööandjaks olemise ja paindlike töövormide vaste ning me näeme selle trendi jätkumist," ütles Vannas.

2017.a Eesti tudengite tööootuste uuringu 10 atraktiivseimat tööandjat 184 hinnatud organisatsiooni hulgas:

Skype Technologies OÜTransferWise LtdMicrosoft Estonia OÜHaridus- ja teadusministeeriumVälisministeeriumTallinna Lennujaam ASSwedbank ASERR (Eesti Rahvusringhääling)Eesti Energia ASPlaytech Estonia OÜ

2017. aasta Eesti kutsekoolide tööootuste 10 atraktiivseimat tööandjat (157 hulgast):

Skype Technologies OÜSwedbank ASTallinna Lennujaam ASPolitsei- ja piirivalveametHilton Tallinn ParkTallink Grupp ASTelia Eesti ASKaitsevägiEesti Energia ASRadisson Blu

2017. aasta majandustudengite 3 atraktiivseimat tööandjat (184 hulgast):

Skype Technologies OÜTransferWise LtdSwedbank AS

2017. aasta IT-tudengite 3 atraktiivseimat tööandjat (184 hulgast):

Skype Technologies OÜTransferWise LtdMicrosoft Estonia OÜ

Loe pikemalt teemaveebist Personaliuudised.ee

 

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052