Autor: ITuudised.ee • 18. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti tehnoloogia- ja iduettevõtjate delegatsioon on Aasiat vallutamas

Funderbeami asutaja Kaidi Ruusalepp
Foto: Raul Mee
Tänasest kuni 27. septembrini viibib Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) poolt kokku pandud äridelegatsioon visiidil Singapuris ning Malaisias. Peamiselt tehnoloogia- ja iduettevõtete esindajatest koosnevat äridelegatsiooni juhib EASi nõukogu esimees Erki Mölder.

EASi nõukogu esimees Erki Mölder tõi esile, et üle 600 miljoni elanikuga ja kiire majanduskasvuga Kagu-Aasia regiooni tõmbekeskus Singapur ning piirkonna suured ja ahvatlevad turud pakuvad ka Eesti ettevõtjatele palju võimalusi. „Singapur on Kagu-Aasia majanduskeskus ning rahvusvaheliselt oluline tipptehnoloogia- ja innovatsioonikeskus ja seega hea baas Eesti ettevõtetele, kes soovivad regioonis kanda kinnitada. Eestil on ka tihe koostöö Singapuri valitsusega e-riigi ülesehitamise vallas,“ sõnas Mölder. „Samuti soovime visiidiga tõsta Malaisia ettevõtjate teadlikkust meie IT-lahendustest ja e-residentsusest ning kutsuda neid Eesti kaudu Euroopasse laienema,“ lisas Mölder.

EASi Singapuri esinduse juhi Indrek Pällo sõnul on EASi Singapuri esinduse eesmärk aidata ettevõtetel leida uusi ärivõimalusi. „Juba praegu on käimas mitmed koostööprojektid ning Eesti ettevõtjate huvi regiooni vastu on suur, mida näitab ka äridelegatsiooni arvukus. Ka Singapuri ettevõtted huvituvad investeerimisvõimalustest Eesti tehnoloogia- ja idufirmadesse. Samuti on kasutamata potentsiaali Malaisias,“ lisas ta.

EAS korraldab visiidi käigus Singapuris ja Malaisias Eesti tehnoloogiasektorit tutvustavad seminarid, et luua ärivõimalusi Eesti ja Kagu-Aasia ettevõtete vahel. Samuti külastatakse Singapuri innovatsiooni ja tehnoloogia nädala (Singapore Week of Innovation and Technology) raames tehnoloogiakonverentsi Slush Singapore ning digitaalse ühiskonna teemasid käsitlevat konverentsi Innovation Labs World.

Visiidi raames avatakse Singapuris ühe tuntuima Eestist alguse saanud iduettevõtte Transferwise Kagu-Aasia kontor ning tähistatakse Eesti ettevõtte Funderbeam Kagu-Aasia tegevuse algust.

Äridelegatsiooni kuuluvad Biometric Dental, Brand Manual, Brightspark, Catapult.asia, Chaga Health, Change Bank, Convertal, Criffin R&D, Danabijak, e-Residency, Estateguru, Alfred&Partners OÜ (Estelon), EveryPay, Funderbeam, Gridio, Guardtime, HEAD Capital, Mindvalley, Nutshell Family Office, Robotex, Shipitwise, Timbeter, Toggl, Tolaram Group, TransferFriend, Transferwise ja Uniflex Systems.

EASi esindus tegutseb Singapuris alates möödunud aasta septembrist. Esinduse eesmärk on suurendada Eesti ettevõtete eksporti Kagu-Aasia riikidesse, kasvatada e-residentide arvu ja kaasata piirkonna välisinvesteeringuid. Eestil on Singapuris ka aukonsul Sonny Aswani, kes aitab omalt poolt kaasa Eesti ettevõtjate ärisuhete edendamisele regioonis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755