Autor: ITuudised.ee • 27. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Robotex jõuab Hiina

Foto: Robotex
Robotexi meeskonna liikmed Allar Aasjõe ja Sander Gansen naasid hiljuti Shanghaist, kus sõlmisid lepingu kohaliku suure robootikaklubide võrgustikuga.

Võrgustiku eestevedajad hakkavad esinama Robotexi Hiinas alates 2018. aastast. Tuleval kevadel on plaan korraldada Robotex China nimeline sündmus, et kaasata Aasia robootika talente ning neid ka Eestis toimuvale suursündmusele tuua.

"Tulevikus on plaan korraldada vähemalt üks Robotex igal mandril ning seeläbi Eestist alguse saanud bränd tõsiselt rahvusvaheliseks viia, sealjuures jättes põhiürituse siiski Eestisse," kommenteeris Robotexi rahvusvaheliste suhete juht Sander Gansen.

Robotex on 2001. aastast tegutsenud robootikavõistlus, mis on sellest aastast võtnud ette suunamuutuse saada maailma suurimaks robootikasündmuseks. Võistluste osas tehakse sel aastal koostööd näiteks Starshipi, Tallinki ja Hiina päritolu Makeblockiga.

Praeguseks Euroopa suurim robootikasündmus Robotex toob kohale lisaks osalejatele ja külastajatele Eestist ka inimesed kõigist Robotexi frantsiismaadest (hetkel Hiina ja Küpros) ning ka lähivälismaalt. Kokku on oodata robotiehitajaid ligi 30 riigist, kes toovad kolmeks päevaks kohale kuni 1300 robotit.

Robotex toimub koostöös Tallinna Tehnikaülikooli ja Tartu Ülikooliga. Tegemist on tehnoloogiaalase kogupereüritusega, kus on tegevusi igas vanuses võistlejale, pealtvaatajale ja huvilisele.

 

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755