30. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Äriplaanil 2018 rääkisid tippettevõtjad innovatsioonist

Arno Kütt
Foto: Andras Kralla
28. septembril toimunud Eesti suurimal majanduskonverentsil Äriplaan 2018 rääkisid tippettevõtjad enim innovatsioonist ja selle hädavajadusest: koduste pakiautomaatide ideest ja nutilampidest kuni iPadist juhitava automaatikani põllumajanduses.

Jõuti järeldusele, et tuleb teha midagi nii, nagu ei tee veel keegi teine. „Visake minema graafikud ja statistika. Need näitavad minevikku, aga mitte tulevikku,“ rääkis investor ja Ober-Hausi asutaja Paul Oberschneider. 

Ka investor Ahti Heinla sekundeeris start-up ettevõtetest rääkides, et asutaja on sageli käimalükkaja, mitte käigushoidja – asutaja pigem loob uut kui hoiab töös olemasolevat.

Tule kuulama arutlusringi "Kuidas ületada karisid suurtes riigihangetes ja arendusprojektides?"IKT Aastakonverentsil 2017, mis toimub 19. oktoobril!

Info ja registreerimine SIIN!

Pankur, LHV Groupi suurim aktsionär Rain Lõhmus innustas ettevõtjaid suurelt mõtlema. „Ettevõtlus ei ole selline, et eat,move, võida riigihange, shit – ja repeat. Tuleb mõelda suuremalt,“ sõnas ta.

Kui Cleveroni aktsionär Arno Kütt tutvustas Äriplaanil ettevõtte ahjusooja koduse, mobiiltelefoniga ühilduva pakiautomaadi prototüüpi, siis innovatsioon pole vähem tähtis ka väga traditsioonilistel aladel nagu põllumajandus. Nii rääkis end laval 21. sajandi talupojaks nimetanud Uuetoa talu peremees Jaak Läänemets, kuidas tema talu on arenenud 1992. aasta ühe Belarus-traktori ja ühe töötajaga ärist paarikümne töötaja ja isesõitvate traktorite ning iPadist juhitava automaatikaga põllumajandusettevõtteks.

Kütusefirma Olerex aktsionär Antti Moppel toonitas e-Olerexi tähtsust, mis vabastab sadu ja tuhandeid töötunde, tuues efektiivsuse ja võimaldades investeerida. „Meie tunneme pidevalt innovatsiooninälga,“ ütles Moppel. Näiteks tõi ta internetti ühendatud tanklavalgustid, millega analüüsida liikumist ja sellest tulenevalt efektiivsust tanklates.

Loe pikemalt Äripäevast.

Autor: Piret Reiljan, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052