31. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Starship Technologies käivitas pilootprojekti koostöös Domino’s Pizzaga

Foto: Starship Technologies
Kullerrobotite tootja Starship Technologies teatas 30. märtsil koostöö alustamisest pitsatööstuse liiderettevõttega Domino’s Pizza Enterprises. Starshipi robotid hakkavad pitsasid kohale toimetama valitud linnades Saksamaal ja Hollandis, Domino’s esinduste ühemiilise raadiuse sees.

Domino’s Pizza Enterprises on Domino’s Pizza kaubamärgi suurim volitatud edasimüüja, mis teeb sadu tuhandeid tarneid iga päev rohkem kui 2000st kauplusest seitsmel turul. Starship teeb koostööd Domino’s robootika üksusega.

„Meil on Domino’sega sarnane nägemus vajadusest pidevalt parandada tarbijate kasutusmugavust. Domino’s pitsad on väga maitsvad ja meie robotite abil saame tarbijale tagasi anda kalleimat luksukaupa - aega - mida ta suudab nüüd paremini juhtida,“ sõnas Starship Technologies tegevjuht Ahti Heinla.

Don Meij, Domino’s Grupi juhi ja tegevdirektori sõnul on koostöö nende ettevõtte ja Starship Technologies vahel järgmine samm robotite abil tehtavate pitsatarnete igapäevaseks reaalsuseks muutmisel.

“Oleme ülemaailmne ettevõte ning huvitatud innovaatiliste tehnoloogiliste lahenduste kasutamisest kõikidel meie turgudel. Oleme põnevil Starshipiga koostöö tegemisest, sest see toob meid sammu võrra lähemale robotkullerite kasutamisele argises äritegevuses. Robotkullerid täiendavad meie praeguseid tarnevahendeid nagu autod, motorollerid ja e-rattad. “Meie järgmise 5-10 aasta kasvuplaanide juures ei oleks meil selliste alternatiivideta lihtsalt piisavalt kuller-juhte.“

Starship teatas hiljuti ka 16,5 miljoni euro suurusest kapitalikaasamisest, mida juhtis Mercedes-Benz Vans. See finantseering kiirendab pilootprojektide käiku laskmist Euroopas ja Ameerika Ühendriikides. Sarnaseid partnerlusi on käivitatud juba USAs, Suurbritannias, Saksamaal, Šveitsis ja Eestis, koostöös ettevõtetega nagu Postmates, DoorDash, Just Eat, Hermes Parcel Delivery, Swiss Post ja Wolt.

Starship Technologies ehitab autonoomseid robotkullereid, mis toovad kolme kilomeetri raadiuses kauba kohale 15-30 minutiga. Robotid liiguvad iseseisvalt, kuid neid jälgivad pidevalt inimesed, kes saavad juhtimise igal ajal üle võtta. Starship on loodud kahe endise Skype asutaja, Ahti Heinla ja Janus Friisi poolt ning ettevõtte eesmärk on muuta viisi, kuidas pakke, toidu- ja esmastarbekaupu lõppaddresaadile tarnitakse.

Domino’s Pizza Enterprises on peamine Domino’s Pizza kaubamärgi edasimüüja Austraalias, Uus-Meremaal, Prantsusmaal, Belgias, Hollandis, Jaapanis ja Saksamaal. Edasimüüja tegutseb seitsmel turul ja sel on üle 2000 kaupluse.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755