12. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Daimler investeeris pakiroboti arendusse

Foto: Aali Lilleorg
Pakiroboteid tootev eestlaste idufirma Starship Technologies kaasas miljoneid eurosid investeerimisringis, mida juhtis Saksa autotootja Mercedes-Benzi omanikfirma Daimler.

Koos Daimleriga investeerisid endiste Skype'i töötajate Ahti Heinla ja Janus Friisi loodud firmasse Shasta Ventures, Matrix Partners, ZX Ventures, Morpheus Ventures, Grishin Robotics, Playfair Capital, HOF Capital jt investorid 17,2 miljonit dollarit ehk 16 miljonit eurot, kirjutab Wall Street Journal.

Koostöö Mercedes-Benziga hakkas eestlaste firmal juba möödunud aasta septembris, kui teatati, et Mercedes ehitab eestlaste robotitele emalaeva. Möödunud nädalal Las Vegases toimunud tehnoloogiamessil CES sai näha Robovani ehk robotkaubiku prototüüpi, mis transpordib droonid asukohta, kus need saavad pakid saajateni toimetada.

Starshipi droonid, nagu WSJ neid nimetab, saavad vedada kuni kolme toidukotti kuni 5 km raadiuses 30 minutiga. Kuna ettevõtte droonid liiguvad mööda maad, pole neil ka nii palju regulatiivseid takistusi nagu lendavatel droonidel.

"Meil on palju rohkem tegevusvabadust, sest paljudes riikides ja USA osariikides on meie tegevus täiesti legaalne ja pole vaja mingeid seadusi või regulatsioone muuta," ütles ettevõtte tegevjuht Ahti Heinla.

Ettevõte on alustanud pilootprojekte Euroopas, kus tehakse koostööd firmadega Just Eat.co.uk Ltd., Hermes, Swiss Post ja Wolt Enterprises Oy. Heinla sõnul plaanitakse pilootprogramme ka USAs Washingtonis ja Redwood Citys Californias.

Allikas Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755