7. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Martinsoni ja Heinla pakirobotid leidsid töö

Robotist saab saadetise kätte sarnaselt pakiautoomaadiga - selleks on vaja spetsiaalset koodi või mobiilirakendust.
Foto: Starship Technologies
Eesti idufirma Starshipi iseliikuvad pakirobotid vuravad peagi ringi Londoni, Düsseldorfi ja Berni tänavatel.

Starshipi pakiroboteid hakkavad katsetama Euroopa suurim toidukandefirma Just Eat, Saksa pakisaatmisteenust pakkuv Hermes, juhtiv Saksa jaefirma Metro Group ja Londoni toidutarnefirma Pronto.

Starshipi ärijuht Allan Martinson ütles, et leitud partnerid on oma ala tipud. "Nad on huvitatud uue tehnoloogia kasutamisest, mistõttu on nad meile suurepärane valik,” ütles ta. 

Starshipi asutaja ja juht Ahti Heinla ütles, et ettevõte on roboteid testinud juba juba 12 riigis. Kokku on seadeldised sõitnud üle 8000 kilomeetri ja kohtunud 400 000 inimesega. Ühtegi õnnetusse robotid seni sattunud pole. Järgmiseks ongi kavas robotid ka päriselus tööle panna. 

“Me oleme väga uhked, et saame olla Starshipi Saksamaa partnerid,” ütles Hermesi juht Frank Rausch. 

Samas valdkonnas tegutseva Pronto juht James Roy Poulter ütles, et teadis kohe, kui Starshipi robotit nägi, et see on midagi neile.

Loe pikemalt Äripäevast.

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755