Autor: ITuudised.ee • 30. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tokios avati idufirma Planetway kontor

Foto: Anneli Roose
Minister Mailis Reps ja kantsler Tea Varrak osalesid 28. septembril Eestiga seotud Jaapani idufirma Planetway Tokio kontori avamisel.

„Planetway on hea näide Eesti ja Jaapani ekspertide koostööst teadussaavutuste ellu rakendamisel,“ sõnas minister idufirma Tokio kontori avamisel, kus osalesid lisaks ettevõtetele ka Jaapani ja Eesti ülikoolide esindajad.

„Eesti X-tee ja ID-kaardi lahendused on Jaapanile eeskujuks,“ ütles Planetway juht Noriaki Hirao. „Planetway pakub Jaapani kindlustusfirmadele ja haiglatele e-lahendusi, mis hõlbustavad nii inimeste suhtlust asutustega kui ka ametiasutuste omavahelist asjaajamist. Samas on üks meile oluline tulevikuplaan seotud haridusega. Nimelt soovime välja töötada e-teenused üliõpilasvahetuse lihtsustamiseks,“ avaldas ettevõte juht. Kui täna tuleb Jaapanist välismaale õppima suundujatel esitada dokumendid paberil, peaks tulevikus saama vajalikke toiminguid teha e-keskkonnas. Minister Mailis Repsi hinnangul aitaks see kaasa ka Eesti ülikoolide soovile tihendada Jaapaniga üliõpilasvahetust. 

Planetway on Jaapani idufirma, millel on kontarid peale Eesti veel Silicon Valley’s San Joses, Tokyos ja Fukuokas. Firma juht on Noriaki Hirao, tehnoloogiadirektor IT-spetsialist Tõnu Samuel, juhatuse liige on Aasia-ekspert Raul Allikivi.

Minister ja kantsler viibivad 27. septembrist 3. oktoobrini visiidil Jaapanis, mille peaeesmärk on valmistada ette kahepoolse teadus ja tehnoloogia koostöölepingu sõlmimist Jaapaniga, mis avab Eesti teadlastele ja ülikoolidele mitmeid uusi võimalusi. Osaletakse Euroopa Liidu - Jaapani teaduspoliitika foorumil, külastatakse ka nii koole kui ülikoole, et arendada Eesti ja Jaapani ülikoolide koostööd üliõpilasvahetuse, teadusstipendiumiste ning teadus- ja arendustegevuse valdkonnas.

Foto: Anneli Roose
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474