Autor: ITuudised.ee • 12. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KPMG Eesti üksus liitub Põhjamaade regiooniga

KPMG Baltics OÜ juhatuse esimees Andris Jegers
Foto: Mihkel Jäämees, KPMG Baltics vandeaudiitor
Ärinõustamisettevõte KPMG Baltics OÜ liitub KPMG Põhjamaade regiooniga ning omandab täiendava võimekuse pakkuda Eesti ettevõtetele uusi teenuseid. Tegemist on sammuga tulevikku, toetamaks Eesti ärimaailma integratsioonis Põhjamaadega.

KPMG Baltics OÜ juhatuse esimees Andris Jegers rõhutas, et KPMG äriteenus eristub Kesk- ja Ida-Euroopa võrgustikesse kuuluvatest konkurentidest nüüd selge võimekusega kaasata keerulisemate nõustamisprojektide ja tehingute teostamisse kohalikku äri-DNA-d paremini tajuvaid Põhjamaade konsultante. „Saame pakkuda eristuva väärtusega auditit ja nõustamist ning uusi tulevikule orienteeritud äriteenuseid,“ märkis Jegers.

Jegersi sõnul saab KPMG senisest paremini pakkuda Eesti juhtivatele ettevõtetele maailma tipptaset mitmetes olemasolevates ja uutes teenusevaldkondades. Näiteks on Soome KPMG-l selge liidripositsioon küberturvalisuse alal – 60 protsendiga kõigist avaliku sektori töödest - aga ka muudes IT-nõustamise valdkondades.

„Kuna valdav osa Eesti edukaimatest ettevõtetest on nii ekspordi kui investeeringute vallas üha tihedamalt seotud Põhjamaadega, püüame olla sel suunal nii täna kui tulevikus neile eelistatud nõuandjaks. Aktiivne koostöö Soome ja Skandinaaviaga ei vähenda mõistagi Eesti KPMG audiitorite ja ärinõustajate võimekust nõustada Eesti ärisid ja organisatsioone Balti riikide ning Kesk- ja Ida-Euroopa suunal ning üleilmselt,“ lisas Jegers 

„1992. aastal alustas KPMG Eestis tegevust ja saavutas kiiresti audititurul liidripositsiooni Soome asjatundjate toel,“ meenutab Soome KPMG tegevjuht Kimmo Antonen. „Täna, 20 aastat hiljem, uuel tasemel käivituvas tihedas koostöös näeme silmapaistvat sünergiat oma klientide ja töötajate jaoks nii Eestis kui Soomes.“

Täna sõlmitud kokkuleppega omandab Soome ettevõtte KPMG Oy Ab osaluse KPMG Baltics OÜ-s ning hakatakse toimima ühise partnerlusena. Eesti ettevõtte juhtimises ja struktuuris tehinguga seonduvalt muutusi ei toimu. KPMG Eesti äriühingute 30. septembril 2017 lõppenud majandusaasta kogukäive ületas 6 miljonit eurot.

KPMG on ülemaailmne auditi-, maksu- ja nõustamisteenuseid pakkuvate ettevõtjate võrgustik, mis tegutseb 152 riigis ning mille liikmesfirmades üle maailma töötab kokku üle 189 000 spetsialisti. Eestis tegutseb ettevõte alates 1992. aastast ja selles töötab üle saja audiitori ja nõustaja. Soome KPMG-s töötab üle 1000 ning Põhjamaades kokku ligi 5000 asjatundjat.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755