22. oktoober 2017

Telia suurendab heade tulemuste toel investeeringuid

Autor: Andres Haabu

Telia Eesti kasvatas kolmandas kvartalis nii müügitulu kui kasumlikkust ning kasvatab heade tulemuste toel oma Eestisse tehtavaid investeeringuid.

Telia teenuste müügitulu suurenes kolmandas kvartalis aastatagusega võrreldes 6,8%, ulatudes 57,1 miljoni euroni. Ettevõtte kasumlikkus kasvas samal ajal 7% ning küündis 24,5 miljoni euroni.

„Tegu on meie selle aasta tugevaima kvartalitulemusega, mis kinnitab, et oleme langetanud õiged ärilised otsused. Sellega koos on oluline rõhutada, et oleme otsustanud suurendada investeeringuid interneti püsivõrgu uuendamisse, millesse panustame järgnevatel aastatel olulisel määral täiendavaid vahendeid. Loomulikult jätkame aktiivset arendustööd 5G suunal, mille esimesi testlahendusi tutvustasime septembri lõpus Digital Summiti raames,“ sõnas Telia Eesti juhatuse esimees Dan Strömberg.

Telia kasvas kolmandas kvartalis kõigis oma põhivaldkondades. Telia mobiililiitumiste arv ulatus kvartali lõpus 929 000-ni ning aktiivseid mobiilse andmeside kasutajaid oli Telia klientide seas üle 351 000.

Telia TV teenuse kasutajate hulk suurenes kolmandas kvartalis peamiselt Kanal 2 ja TV3 vabalevist lahkumise toel, kuna paljud endised vabalevi kliendid asusid otsima uut teleteenuse pakkujat. III kvartali lõpus oli TV teenuse kasutajaid enam kui 183 000. Telia lairiba internetiühenduse kasutajate arv suurenes 238 000-ni.

Telias töötab 1900 inimest ning ettevõte on oma fookusvaldkondade turuliider.

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112