Autor: ITuudised.ee • 23. oktoober 2017

Õppeprogrammi „Seeds for the Future“ tänavused osalejad on selgunud

Shenzhen
Autor: Pixabay.com

Tänavusse juhtiva globaalse tehnoloogiaettevõtte Huawei korraldatavasse õppeprogrammi „Seeds for the Future“ edasipääsenud on selgunud. Programmi raames antakse Eesti tudengitele võimalus külastada Huawei peakorterit Hiinas ning tutvuda sealsete teadlaste tööga.

„Seeds for the Future“ projekt viidi Eestis esmakordselt läbi 2016. aastal, mil Eestist valiti välja viis tudengit, kes said kahenädalase praktikareisi raames võimaluse külastada Hiina Rahvavabariiki, kus nad omandasid Pekingis uusi keele- ja kultuurialaseid teadmisi Hiinast ning said Huawei peakontoris Shenzhenis erinevate kursuste ja praktikate raames täiendada oma teadmisi IKT valdkonnas.

Tänavu kandideeris programmi 135 IKT valdkonna tudengit Tallinna Tehnikaülikoolist, kelle seast 15 parimat valiti järgmisesse, intervjuude vooru, mida viisid läbi Huawei,Tallinna Tehnikaülikooli, TTÜ IT Kolledži ja TTÜ IT teaduskonna Erasmuse programmi esindajad.

Intervjuude vooru põhjal valis komisjon välja kaheksa parimat tudengit, kes saavad tänavuses „Seeds for the Future“ programmis osaleda. Juba novembris lähevad õppereisile Hiina järgmised tudengeid:

Margus SumlaAndo KiidronRuudi VinterMari-Liis OldjaAnna GrundEva Maria VeitmaaMaria KroonKristjan Reinloo

„Tänavune intervjuude voor tõestas taaskord, kui tugev on IKT valdkonna õppetase Eestis. Programmi pääsenud tudengid on inspireerivad indiviidid ja oma ala talendid. Ma usun, et „Seeds for the Future“ õppeprogramm võimaldab neil oma annet veelgi rohkem arendada ning mul on väga hea meel, et me saame neile seda võimalust pakkuda,“ ütlesHuawei Baltikumi avalike suhete ja kommunikatsioonidirektor Aleksandra Romanova.

„Tallinna Tehnikaülikooli infotehnoloogia teaduskonna tudengid on uudishimulikud, globaalselt mõtlevad ja nutikad, ja seetõttu on parimatel ja kiirematel võimalik osaleda Huawei programmis Seeds for the Future 2017. Kuigi Tallinna Tehnikaülikooli IT tudengitele pakuti varasemast rohkem kohti, oli sel aastal väga tihe konkurents. Olen ülikooli õppejõu ning programmijuhina väga tänulik nende võimaluste eest mis aitavad meie tudengitel inspiratsiooni ammutada maailma juhtivate ettevõtete tegemistest ja luua kontakte oma eriala silmapaistvate tudengitega üle maailma,“ ütles Tallinna Tehnikaülikooli tarkvaratehnika magistriõppekava juht Juhan-Peep Ernits.

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112