Autor: ITuudised.ee • 5. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa Liidu ministrite kohtumine Euroopa Kosmoseagentuuriga toimub Tallinnas

Foto: Kuvatõmmis
Euroopa kosmosenädala raames toimub teisipäeval, 7. novembril Swissotelis Euroopa Liidu ministrite ja Euroopa Kosmoseagentuuri juhtide kohtumine, kus osalejad arutavad Copernicuse kosmoseprogrammi tulevikku pärast 2020. aastat.

Euroopa Liidu Maa seirega tegelev Copernicuse programm kogub nii maismaalt, merelt kui atmosfäärist väärtuslikke andmeid. Sel moel saadud andmed abistavad riike nii poliitiliste otsuste tegemisel, loodusõnnetuste likvideerimisel ja ennetamisel kui ka töökohtade loomisel ja majanduse edendamisel.

Ministrite kohtumisel arutatakse, kuidas kõige paremini kohaneda olukorraga, kus konkurents kaugseire valdkonnas suureneb, tehnoloogia areneb pidevalt edasi, erasektor mängib üha suuremat rolli nii andmete pakkujana kui kasutajana ja saadaval on ennenägematu kogus andmeid. Samuti arutatakse, millised võiksid olla Euroopa Liidu poliitilised prioriteedid, millesse Copernicus peaks edaspidi panustama (näiteks keskkonna seire ja julgeolek).

Euroopa kosmosenädal toimub Euroopa Liidu nõukogu Eesti eesistumise raames ning toob novembri esimesel nädalal Eestisse kosmosevaldkonna tipp-poliitikud, kogukonnaliikmed ja eksperdid, kes arutlevad, kuidas analüüsida ja rakendada kosmosest pärit suurandmeid ning kuidas rahastada kosmoseprojekte. Euroopa kosmosenädalat korraldavad koos Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumiga Euroopa Komisjon, Euroopa Kosmoseagentuur ning innovatsioonivõrgustike looja AZO Anwendungszentrum GmbH Oberpfaffenhofen.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052