Autor: ITuudised.ee • 9. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaja Kallas valiti Brüsseli mõjukaimate naiste hulka

Kaja Kallas
Foto: Raul Mee
Poliitikaajakiri Politico reastas Brüsseli kõige mõjukamad naised, paigutades Euroopa Parlamendi saadiku Kaja Kallase esimesse kategooriasse.

Pingerea esimene koht on jagatud 20 tehnoloogiavaldkonda kujundava naise vahel. „Mul on hea meel, et liigume eemale sellest ajast, kus naised poliitikas räägivad kaasa ainult nn naiste teemadel - võrdne kohtlemine, perepoiitikad jm. Ja paraku seda tihti eeldatakse. Mina olen ilmselt silma jäänud sellega, et tegelen aktiivselt tehnoloogia- ja digiteemadega ning energiapoliitikaga, mida traditsiooniliselt on peetud n-ö mehelikeks aladeks,“ ütles Kaja Kallas.

Brüsselis baseeruva poliitikaajakirja Politico ajakirjanikud viisid läbi mitmeid intervjuusid, et välja selgitada need Euroopa Liidu pealinna naised, kellel on poliitilistes debattides kõige rohkem kaalu. 

„Nii Brüsselis, Eestis kui ka mujal maailmas esinemas käies olen tihti paneeldiskussioonides ainuke naine ja seetõttu on mul eriti hea meel, et naised on hakanud viimasel ajal aina kõvemini oma häält kasutama ning et nende julgeid samme on hakatud ka väärtustama,“ lisas Kallas.

Selleeaastasesse Politico pingeritta kuuluvad naised 20 erinevast riigist üle maailma.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755