ITuudised.ee  • 9 november 2017

Kaja Kallas valiti Brüsseli mõjukaimate naiste hulka

Kaja Kallas  Foto: Raul Mee

Poliitikaajakiri Politico reastas Brüsseli kõige mõjukamad naised, paigutades Euroopa Parlamendi saadiku Kaja Kallase esimesse kategooriasse.

Pingerea esimene koht on jagatud 20 tehnoloogiavaldkonda kujundava naise vahel. „Mul on hea meel, et liigume eemale sellest ajast, kus naised poliitikas räägivad kaasa ainult nn naiste teemadel - võrdne kohtlemine, perepoiitikad jm. Ja paraku seda tihti eeldatakse. Mina olen ilmselt silma jäänud sellega, et tegelen aktiivselt tehnoloogia- ja digiteemadega ning energiapoliitikaga, mida traditsiooniliselt on peetud n-ö mehelikeks aladeks,“ ütles Kaja Kallas.

Brüsselis baseeruva poliitikaajakirja Politico ajakirjanikud viisid läbi mitmeid intervjuusid, et välja selgitada need Euroopa Liidu pealinna naised, kellel on poliitilistes debattides kõige rohkem kaalu. 

„Nii Brüsselis, Eestis kui ka mujal maailmas esinemas käies olen tihti paneeldiskussioonides ainuke naine ja seetõttu on mul eriti hea meel, et naised on hakanud viimasel ajal aina kõvemini oma häält kasutama ning et nende julgeid samme on hakatud ka väärtustama,“ lisas Kallas.

Selleeaastasesse Politico pingeritta kuuluvad naised 20 erinevast riigist üle maailma.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Indrek Kald
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 105
Mari Sarapuu
Mari SarapuuIT konverentside programmijuhtTel: 5372 1821