Autor: ITuudised.ee • 28. detsember 2017

Taimar Peterkop: ID-kaart hakkab Maciga tööle ja eesti.ee saab normaalseks

Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) peadirektor Taimar Peterkop
Autor: RIA.com Marketplaces OÜ

Tuleva aasta märtsist hakkab ID-kaardi tarkvara tööle ka Maci arvutitega, ilma et kasutajad peaksid selleks mõnd spetsiaalset veebibrauserit kasutama ja lisaks kingib RIA kingib vabariigi 100. aastapäevaks Eestile ühtse visuaaliga eesti.ee keskkonna, lausus Geeniusele antud intervjuus Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) peadirektor Taimar Peterkop.

Peterkop on sel sügisel andnud meediale hulgaliselt intervjuusid, mis on keskendunud ID-kaardi teoreetilisele turvariskile. Geeniusele antud aastalõpuintervjuus tõi Peterkop välja, et kuigi rahvakeeli hakati turvariski kutsuma ID-kaardi kriisiks, siis RIAs kutsutakse seda päästeoperatsiooniks.

Lisaks jagas ta lootust, et tuleva aasta märtsist hakkab ID-kaardi tarkvara tööle ka Maci arvutitega, ilma et kasutajad peaksid selleks mõnd spetsiaalset veebibrauserit kasutama. Eesti.ee teemadel rääkides lubas Peterkop, et vabariigi 100. aastapäevaks kingib RIA Eestile ühtse visuaaliga eesti.ee keskkonna, millega likvideeritakse ka tehnoloogiline võlg.

Vigase ID-kaardi tootja Gemalto osas ei ole peadirektor pärast kõneisiku vahetust paranemise märke näinud. Peterkop ütles ta välja ka kahe rakenduse nimed, mida RIA kasutab sensitiivse informatsiooni edastamiseks.

Loe intervjuud Geeniusest.

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112