Autor: ITuudised.ee • 28. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taimar Peterkop: ID-kaart hakkab Maciga tööle ja eesti.ee saab normaalseks

Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) peadirektor Taimar Peterkop
Foto: RIA.com Marketplaces OÜ
Tuleva aasta märtsist hakkab ID-kaardi tarkvara tööle ka Maci arvutitega, ilma et kasutajad peaksid selleks mõnd spetsiaalset veebibrauserit kasutama ja lisaks kingib RIA kingib vabariigi 100. aastapäevaks Eestile ühtse visuaaliga eesti.ee keskkonna, lausus Geeniusele antud intervjuus Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) peadirektor Taimar Peterkop.

Peterkop on sel sügisel andnud meediale hulgaliselt intervjuusid, mis on keskendunud ID-kaardi teoreetilisele turvariskile. Geeniusele antud aastalõpuintervjuus tõi Peterkop välja, et kuigi rahvakeeli hakati turvariski kutsuma ID-kaardi kriisiks, siis RIAs kutsutakse seda päästeoperatsiooniks.

Lisaks jagas ta lootust, et tuleva aasta märtsist hakkab ID-kaardi tarkvara tööle ka Maci arvutitega, ilma et kasutajad peaksid selleks mõnd spetsiaalset veebibrauserit kasutama. Eesti.ee teemadel rääkides lubas Peterkop, et vabariigi 100. aastapäevaks kingib RIA Eestile ühtse visuaaliga eesti.ee keskkonna, millega likvideeritakse ka tehnoloogiline võlg.

Vigase ID-kaardi tootja Gemalto osas ei ole peadirektor pärast kõneisiku vahetust paranemise märke näinud. Peterkop ütles ta välja ka kahe rakenduse nimed, mida RIA kasutab sensitiivse informatsiooni edastamiseks.

Loe intervjuud Geeniusest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052