Autor: Indrek Mäe • 29. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Korea uudised lükkasid krüptorahad langusse

Foto: Pixabay
Möödunud nädala lõpus tabas populaarseimat krüptomünti järsk langus, mille käigus ähvardas ta kaotada vaat et poole oma väärtusest. Jõulude ajal münt taastus, kuid kukkus peagi taas kümne protsenti.

Investoreid muserdas Lõuna-Korea teadaanne, et kaalub samme, mis pidurdaks suurt bitcoini-spekulatsioonilainet. Lõuna-Korea on krüptorahade populaarsuse poolest maailmas esirinnas, nii et teated võimalikest repressioonidest lükkasid krüptorahad kohe langusesse. Lõuna-Korea valitsus kaalub "spekulatsiooni" piiramist, mis võib tähendada mõnel juhul ka kauplemisplatvormide sulgemist, vahendas Bloomberg. Lisaks võib riik kehtestada anonüümsete kontode avamise keelu. Korea võimud on juba varem välja öelnud, et plaanivad ka krüptorahade kauplemise pealt saadud tulude maksustamist karmistada.

Financial Timesi andmetel kasutavad korealased eelkõige oma kohalikke platvorme ning vähem USA omasid, kuigi kohalike puhul on vahendustasud maailma keskmisega võrreldes ligi 30 protsenti kallimad.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755