Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 12. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Miks lagunes Alamäe ja Kotka äritandem?

Nortali juht Priit Alamäe
Foto: Andres Haabu
Priit Alamäe ja Taavi Kotka moodustasid Webmedia päevil praegu Nortali nime all tuntud ettevõttes Eesti ühe edukama äritandemi, millel läks pööraselt hästi. Miks see särav paar lagunes?

See on üks teemasid, millest tuleb juttu Priit Alamäe persoonisaates laupäeval algusega kell 10. Seni pole kumbki sellest rääkida tahtnud, seekord saavad sõna mõlemad.

Kolmandiku või enamagi osa Eesti e-riigist üles ehitanud Nortali praegusest välisettevõtmisest on enim tähelepanu saanud Omaani projekt, millega on seotud ka reformierakondlane Rein Lang, kes hiljuti plaanis oravate lahkuva liidri Hanno Pevkuri nõunikuna maksumaksja raha eest Reformierakonna programmi uuendama hakata. Huvide konflikti küsimus on varem kerkinud ka Siim Kallase puhul, kes oli korraga Euroopa Komisjoni erinõunik ja Nortali nõunik. Praegu tegutseb Nortalis maksuameti endine juht Marek Helm. Alamäe selgitab, miks on poliitiku ja kõrge riigiametniku kogemusega inimesed Nortalile olulised.

Priit Alamäega tuleb juttu ka liikumisest, mida võiks tinglikult nimetada „Eesti otsib oma Macroni“: sellest, missugusele uuele parteile Eesti poliitmaastikul kohta oleks ja missugune võiks olla Alamäe enda roll selle sünnis.

Alamäe räägib ka sellest, missuguste põhimõtete järgi ta oma elu juhib, missugune mees ja isa ta on, missuguseid raamatuid loeb ja mismoodi korrastab oma sisemist maailma: on ju Eesti mees tema sõnul maailmameister oma tunnete varjamises.

Priit Alamäe persoonisaade algab Äripäeva raadios laupäeval kell 10, kordus on pühapäeval kell 16. Saadet saab järelkuulata arhiivist. Saatejuht on Vilja Kiisler.

Kuula saadet siit: 

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755