18. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Neli oodatuimat nutitelefoni

Foto: Pixabay
Telefon tunneb mind nägupidi, räägib minuga, millal ta minu eest tööd tegema hakkab? Aasta esimestel kuudel tulevad neli telefonitootjat välja oma uute tippmudelitega. Tootjad on keskendunud eelkõige aku pikemaajalisele kestvusele ja kogu telefoni esikülge katvale ekraanile. Eelmisel aastal tuli Apple välja Face ID-ga ja tundub, et teised telefonitootjad liiguvad oma lipulaevadega samas suunas, rääkis Tele2 turundus- ja müügidirektor Kristjan Seema.

„Uued mudelid on oma tehniliste näitajate ja välimuse poolest küllaltki sarnased. Seadmeid iseloomustavad põhiliselt äärest-ääreni ekraan, näotuvastus ja ülikiire protsessor,“ rääkis Seema.

Seema sõnul on telefonid timmitud juba täna sellisele tasemele, et millegi uue ja erakordsega välja tulla on ülimalt keeruline. „Telefon tunneb oma kasutajat juba nägupidi, kaamerad teevad pilte, mis vastavad peegelkaamera tasemele, ülikiired protsessorid on saavutanud tippkiirused. Ootame huviga, millega meid edaspidi üllatada suudetakse,“ lisas ta.

Samsung Galaxy S9/S9+

Tegemist on kindlasti 2018 esimese poolasta oodatuima nutitelefoniga. Kuulduste järgi suurem, õhem ja kiirem kui kunagi varem ning Apple’i viimasele mudelitele sarnaselt koos näotuvastusega. Disainilt lähedane eelmise aasta lipulaevale S8-le ja eeldatavasti kaksikaameraga nagu sügisel esitletud Note 8 mudelil.

Väidetavalt saab uuel seadmel olema 4 GB muutmälu asemel 6 GB mälu. Sisseehitatud stereokõlarid lubavad parimat helikvaliteeti kui ühelgi teisel telefonil seni olnud on ja uuendatud kaamera peaks panema filmihuvilistel silmad särama, võimaldades teha enneolematu kvaliteediga aegluubis ülesvõtteid.

Avalikkuse ette peaks uus mudel jõudma juba järgmisel kuul Barcelonas toimuval esmaesitlusel.

Huawei P20/P20 Plus

Kuulduste kohaselt saab Huawei P20 (mõnes kohas räägitakse sellest ka Huawei P11 nime all) mudelil olema kolm tagumist Leica kaamerat, äärest-ääreni ekraan ja märgatavalt parem akukestvus. Kolm sensorit koguvad valgust kolm korda enam, seega peaks hämaras tehtud pildid olema teravamad ja heledamad.

Sarnaselt teiste tootjate lipulaevadele on ka Huawei uue mudeli puhul võtnud kasutusele näotuvastuse optsiooni. Sahinate järgi on ära kaotatud kõrvaklapi auk ja telefoni ülaosa pidavat meenutama viimati avalikkuse ette jõudnud iPhone’i mudelit. Taaskord Huaweilt suurepärane ja funktsionaalne tipptasemel telefon nõudlikule kasutajale.

Sarnaselt Samsungile peaks esmaesitluse aeg jääma samuti veebruarikuu teise poolde.

Nokia 9

Nokial ei ole pikka aega olnud lipulaeva, kuulduste kohaselt saab selleks just Nokia 9.

Sarnaselt teiste tootjate selleaastaste lipulaevadele on anonüümsete allikate sõnul uuel mudelil 5,5-tolline äärest-ääreni ekraan, mahukam aku ja silmaiirise skänner. Lisaks eelpoolmainitule on tegu alumiiniumist korpusega, ümarate servadega ja veekindla mudeliga.

Dual kaamera Zeizz optikaga peaks olema nii telefoni esi- kui ka tagaküljes (13 Mpx + 13 Mpx) ja uudisena ka 5 Mpx selfie kaamera. Ülikiire Snapdragon 835 protsessoriga mudelil on operatsioonisüsteemina peale pandud Android 8.0 Oreo.

Millal telefon Eestis poelettidele jõuab, tehakse väidetavalt teatavaks jaanuari teises pooles.

Sony Xperia XZ1 Premium

Sony on sama disaini viljelenud alates oma Z seeriast ja kuulduste kohaselt peaks uus mudel olema täiesti uue välimusega. Küll aga peaks uus mudel olema veekindel ja senisest mahukama akuga. Telefonil on kuulduste järgi 4K ekraan ja operatsioonisüsteemina peal Android 8.0 Oreo.

Ka Sony peaks oma uue mudeliga avalikkuse ette tulema veebruarikuu teises pooles.

Eelpoolmainitud mudelite täpsemad andmed avalikustatakse Barcelonas veebruari lõpus Mobile World Congressil.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052