Autor: ITuudised.ee • 25. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loomehäkk otsib Eesti Vabariigile 200ndaks juubeliks digilahendusi

Loomehäli üks juhendajatest, IT-ettevõtja ja poliitik Andrei Korobeinik.
Foto: Raul Mee
26-28 jaanuaril tuleb kokku Baltimaade suurim loomemajanduse arendusmaraton Loomehäkk, et häkkida Eesti Vabariigile juubelikingiks järgmise aastasaja digilahendusi. Loomehäkk otsib digitaalseid ja ruumilisi vastuseid küsimustele, mida teine iseolemissajand Eesti ette asetab. 48 tundi kestvale Loomehäkile oodatakse nii disainereid, programmeerijaid, ettevõtjaid kui loomeinimesi.

Loomehäkk: EV200l on kolm alateemat, mille raames häkkerid lahendusi otsivad:

Kunst on kõikjalIsiklikud maailmadVidinad kõigile

Loomehäki osalejatel aitavad Eesti tulevikku lahti muukida 10 juhendajat, teiste seas:

Olle Tischler, värske Elroni juhtHannes Praks, EKA sisearhitektuuriprofessorMargus Uudam, investor ja ettevõtjaAndrei Korobeinik, IT-ettevõtja ja poliitikVille Jehe, ettevõtja, insener ja disainerJürgo Preden, asjade interneti ekspertHeigo Mölder, TehnoHacki juht ja Skeemipesa asutajaSander Gansen, Robotexi juhtUrmas Reinsberg, tarka tekstiili tootva Protex Balti müügijuhtRein Zobel, filmi- ja virtuaalreaalsusrezhissöör

Ürituse kaaskorraldaja, Tallinna Ülikooli Avatud akadeemia startup-ettevõtluse ja partnersuhete eksperdi Marek Mühlbergi sõnul on iga aastaga kasvanud nii Loomehäki partnerite kui osalejate ring. „Täna panustavad Eesti ülikoolid aina rohkem ettevõtjate uue põlvkonna loomisse. Ülikoolide juurde tekib seetõttu palju varajase faasi meeskondi, aga seda ei saa teha ükski organisatsioon üksinda,“ tõdes Mühlberg.

Loomehäkk algab reedel kell 15 ideetutvustustega Balti Filmi- ja Meediakooli ruumides Tallinna Ülikoolis, lõppvõistlus toimub pühapäeva õhtul. 

Loomehäkk lõpeb parimate auhindamisega, mille preemiad on välja pannud  üle 15 partneri, teiste seas Tallink, ERR, Eesti Filmi Instituut, Apollo, Tallinn Music Week, EstBAN, Prototron, Veebimajutus, Microsoft, Vaba Lava, Tallinna Ülikool, Eesti Kunstiakadeemia, Latitude 59 ja teised.

Üritust korraldavad digimeedia inkubaator DIGIX, Tallinna Ülikooli Avatud akadeemia ja Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid ning see on osa Edu&Tegu STARTERcreative programmist. Loomehäkki kaasrahastavad Euroopa Liit ja Tallinna Ettevõtlusamet.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755